Банката на Англия призна, че е помагала на нацистите (ленинските корени на Сорос/Шварц)

в Любопитно
Loading...

Едва седемдесет години след Втората световна война Bank of England призна, че е помагала на германските нацисти да продадат заграбеното от тях чехословашко злато. Златото, което чехите са откраднали от Русия.

Едва седемдесет години след Втората световна война Bank of England призна, че е помагала на германските нацисти да продадат заграбеното от тях чехословашко злато. За това съобщава лондонската преса, като се позова на непубликувани досега документи на британската централна банка. Те са писани през петдесетте години на XX в., но за пръв път се публикуват едва сега.

Впрочем, британската преса забрави да посочи, че това злато на свой ред е било откраднато от чехите в Русия по време на организираната с помощта на Англия и САЩ Гражданска война. Всъщност, тогава заграбването на златния запас на Руската империя от пленените по време на Първата световна война чехи е било провокирано от Лейба Бронщейн-„Троцки” (между другото, именно по същото време член на Революционния съвет на Петроград е бил бившият пленник от австро-унгарската армия, унгарският евреин Тивар Шорош-Шварц – бащата на Дьорд Шорош-„Джордж Сорос”). След като се връщат в родината си, чешките легионери основават собствена банка – Легиабанк, която става най-голямата банка в Чехословакия. Именно с това злато, вече заграбено от нацистите, после е търгувала Банката на Англия.

КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С 2000-те СЛИТЪКА

Става дума за периода след Мюнхенския договор между Англия и Франция и фашистка Германия и началото на нацистката окупация на Чехословакия през 1939 г.. Тогава британският регулатор борави със златото от името на германската Reichsbank. Нацистите конфискуват повече от 2000 слитъка от чехословашката централна банка – „преписват” ги от една сметка на друга. При това голяма част от скъпоценния метал физически се е намирала в Лондон.

По документи операцията се е провела „под натиск” от страна на т.нар. „централна банка на всички централни банки” – базелската Банка за международни разплащания. Именно в това учреждение е бил извършен трансферът на средствата.

Златните слитъци на Чехия физически са се намирали в хранилището на Bank of England в Лондон. На 21.03.1939 г. „е било получено разпореждане от председателя на управителния съвет на Банката за международни разплащания, Ото Нимейер, за превод на златните слитъци от сметка № 02 на сметка № 17”. Златото от сметка № 02 е принадлежало на Националната банка на Чехословакия. Сметка № 17 е била собственост на Reichsbank. Банката за международни разплащания е действала в качеството си на управляваща активите от името на националните банки.

През май 1939 г. избухва скандал, когато британските СМИ пишат за златото в хранилищата на Bank of England. Общата стойност на откраднатото злато от сметките на Националната банка на Чехословакия в този момент е била 5,6 милиона паунда (сега това е примерно 736 милиона паунда). Злато в обем 4 милиона паунда е било изпратено в банки в Белгия и Холандия, а останалата част е била продадена в Англия, като средствата са били преведени на сметката на Reichsbank (според коментар във вестник Daily Тelegraph), така да се каже „отървали са се” от златото, като са го изпратили в Белгия, Холандия и Лондон.

Всъщност, Bank of England и Банката за международни разплащания са помогнали на нацистка Германия да открадне златото на Чехословакия и след това да го продаде, като в същото време са спазвали „неутралитет”. Както си спомняме, президентът на Reichsbank, Ялмар Шахт, и най-влиятелният управляващ Bank of England, Монтегрю Норман, са били близки приятели. Освен това, Норман, със съучастниците си от ФРБ в Ню Йорк, не само са спекулирали със златото, като с това са допринесли за началото на Великата депресия, но и са разпалили Втората световна война.

Забележителното е, че освен всичко останало, в отчета на Bank of England е приведена фраза от New York Times за това, че „американският президент прави бизнес с Германия, докато американските младежи се сражават с немците”.

Впрочем, вече сме говорили за това, че Хитлер е международен проект на глобалните елити и банки, реализиран с помощта на „евреи-провокатори”.

БАНКАТА Е „ДЕЙСТВАЛА БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ЛОНДОН”

След нахлуването на нацистите в тогавашна Чехословакия властите във Великобритания замразяват всичките и активи в Обединеното кралство, припомня вестник Financial Тimes. По неговите думи британската централна банка е действала в разрез с политиката на Лондон и без неговото съгласие. По оценка на изданието на деловите кръгове стойността на чехословашкото злато в днешни цени е представлявало 736 фунта (повече от 1,1 милиарда долара).

Документите на Bank of England показват, че в периода май-юни 1939 г. това злато се е продавало от името на Reichsbank и се е отправяло към САЩ. В записите е отбелязано, че управляващият британската централна банка не е можел да блокира операциите, защото в такъв случай щели да бъдат нарушени „мирните договорености”. След началото на Втората световна война правителството препоръчало на Bank of England да не действа според указанията на Банката за международни разплащания, „ако е ясно, че това по-скоро ще бъде в полза на врага”.

Смята се, че Банката за международни разплащания е създадена през 1930 г. като организация, предвидена да работи с изплащането на репарациите от Германия в резултат на Първата световна война (последният транш, от които, в размер на седемдесет милиона, е бил изплатен на 03.10.2010 г.).

Впрочем, докладът на Bank of England е повод да се обърнем към международния съд с искане да се върне откраднатото руско злато. За да има приятелска вноска в Европейското единство може да се предложи участие в процеса на тези, които днес предявяват претенции към Русия.

Автор: Николай Стариков,
Източник: khazin. ru 
Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита

  • Бел.ред. Както БНБ, така и Bank of England се контролира от Ротшилд

Над Рокфелер и Ротшилд е кланът Барух

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе