Българският патриарх нареди камбаните в София да бият тревожно (ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ)

в България

ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ

03 декември 2015 
Отдел “Връзки с обществеността”

По решение на Св. Синод от 03.12.2015 г., прот. № 29 – пълен състав, във връзка с дело № 14 123 във Върховния административен съд срещу решение № 681/2014 г. на Министерския съвет, свързано със собствеността на ПКСХП „Св. Александър Невски“, Българският патриарх Неофит и епархийските митрополити ще присъстват на заседание на ВАС на 7 декември т.г. от 9,00 ч. Пред сградата на ВАС в 8,30 ч. ще бъде отслужен молебен, в който Българската православна църква – Българска Патриаршия призовава клир и миряни да вземат молитвено участие за изпросване Божията помощ за запазването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ като собственост на БПЦ–БП.

Камбаните във всички столични храмове да бият тревожно между 9,00 и 9,30 ч. на 7 декември т.г.

Върховният административен съд на Република България е дал ход на дело № 14 123 в отговор на подадена жалба от Веселин Любомиров Станков и Страхил Георгиев Керелов, представител на културно-историческо дружество “Будител”, против решение № 681/2014 г на Министерски съвет за предоставяне патриаршеския храм “Св. Александър Невски” на Българската православна църква – Българска Патриаршия.

Обявяването на храм „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври. На 3 октомври 2014 г. в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква – Българска Патриаршия.

На 8 октомври 2014 г. в Гранитната зала на Министерския съвет, в присъствието на представители на БПЦ и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.

Българска Патриаршия

(Тревожни камбани !!! Това са същите хора, които искаха деканонизация на Баташките мъченици. Същите, които искаха църквата в Батак да бъде музей. Сега въстават и срещу храм-паметника “св. Ал. Невски”. Това е опит да се препарира българската духовност. Да се изтръгне душата от тялото на българина. И всичко това, наречено с името “Будители”. Не е никакво будене! А сън. И не е сън. А кошмар.
Който не е на работа – в 8.30 в понеделник пред Върховния административен съд. Намира се на Стамболийски 18, близо до “Св. Неделя”. – Отец Владимир Дойчев)

Българският патриарх нареди камбаните в София да бият тревожно (ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ) by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе