Българският народ плаща още 115 хиляди евро заради грешки на държавни служители! Защо?

в България

Правителството ще изпълни шест решения на ЕСПЧ

Правителството прие за изпълнение плащанията по шест решения на Европейския съд по правата на човека, по които България е осъдена.

Четири от делата – с жалбоподатели Петрови, Михайлов, Райкова и Доброволска, са за липса на обезщетение или прекомерното му забавяне при обезщетяване в отчуждителна процедура по вече отменения Закон за териториалното и селищното устройство. Обезщетенията и присъдените разходи и разноски по първите три дела са съответно 12 398 евро, 2000 евро и 18 075 евро. По делото „Доброволска срещу България” Съдът в Страсбург

постановява до януари 2017 г. държавата или да даде жилище на жалбоподателката, което да съответства на апартамента, определен за обезщетение, или да й плати 26 122 евро. Присъдени са също 13 000 евро обезщетение за имуществени и неимуществени вреди.

По делото „Томов и Николова срещу България” става въпрос за несправедливо лишаване от собственост заради реституция към трети лица. Жалбоподателите получават общо 33 800 евро обезщетение, както и за разходи и разноски.

Последното дело е свързано с жалби на двама затворници – Николай Шахънов и Джок Полфрийман. Двамата се оплакват от наложени им дисциплинарни наказания съответно от Районния съд в Пловдив и от ГД „Изпълнение на наказанията” в отговор на отправени жалби срещу служители на затвора. ЕСПЧ намира, че има нарушение на правото на свобода на изразяването и определя 7000 евро обезщетение за Шахънов, и 3500 евро – за Полфрийман. / За нашите чиновници това щеше да е като лош сън: как президентът на Буркина Фасо изкорени корупцията


Всеки 16-и българин е чиновник !

Българският народ плаща още 115 хиляди евро заради грешки на държавни служители! Защо? by

Последни от България

Честито!

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“ Share the post "Честито!" FacebookGoogle+LinkedInTwitterVKontakte Честито! by The
Отиди Горе