Българските социални служби конфискуваха една трета от останалите деца на изолирано и умиращо село в граничен район без доходи и работни места

в България

Усвояване на Европари конфискува една трета от децата на село в проблемен район

Aвтор: latestnews

Българските социални служби конфискуваха една трета от останалите деца на изолирано и умиращо село в граничен район без доходи и работни места

Уважаеми социални, преди да бъркате в нечий чужд хладилник и го обявите за “празен”- то самите вие е трябвало да го напълните! (ако конфискувате деца като Скандинавска служба!)

07 okt 2016

Вчера,  от трите семейства, останали с деца в Наше село, което днес наброява около 100 души и погребва по 2 мъртъвци на месец и което през реалсоциализма наброяваше 1500 души и чието население го обслужваше просторно училище с осем паралелки и интеренат за циганчета с безплатна столова, което училище от Демокрацията 89-та год. Насам се руши  и е в Призрачен вид, социалните служби са взели двете деца на едно от семействата ни.

Следователно социалните са конфискували 33% от децата на селото.

Хладилникът на майката бил празен и едно от децата изглеждало недохранено и  кирливо – сигналът е подаден от болницата при боледуване на детето.

Местните хора, твърдят, че социалните обслужват задължително количество бройки и усвояват пари от ЕС.

Но аз питам нима аз не съм яла курешките в окопа, когато майка работеше и баба си предеше вълната на улицата с жените под ябълката, и нима не растех гръджава. Това не ми попречи да чукна 50така. Значи, оживях и погледах половин Европа дори.

 Та, оттук се осмелявам да ги питам,  тия блестящи  „европейски”Ваши правомощни български „професионалисти” от социални служби: защо такова сляпо прилагане на градски  изисквания в селска среда? И  дали може да се очаква от една родителница, гледаща сама собствената си майка с деменция  и инсулти и със 120 лв доход пълен хладилник в едно село, което е в Северо-Западнала България и в граничен райнон, изолирано и без всякаква възможност за работа на местното население? Селото е откъснато без транспорт днес дори до общинския си град. А и транспортът се оказва труден за хора с подобни доходи.

Защo ли на социалните служителки им е толкова трудно да разберат, че опразнените хладилници в такива „проблеми райони” са резултат от правителствената им политика, водена от САМИТЕ тях и от ЕС към жителите на подобни райони?

До кога лявата ръка няма да знае какво върши дясната?

Сега, майката едва ли ще има пари да си наеме адвокат и ще изгуби децата си.

Местните твърдят, че голямото дете е отгледано умно от същата майка.

Майката при това е бременна с трето дете.

Аз се питам дали социалните вече не потриват ръчички и за него.

Освен това, нашите соц. служби са проявили пълно неразбиране към поминъка и препитанието на селото. Тази майка е героиня, щом има собствен хладилник. 99 процента от хората в селото нямат нито хладилник, камо ли фризер. (Това го знам, защото хората се извървяха да си носят месото от закланите си животни за съхранение във фризера който през 90те подарих на майка ми от Швеция). Социалните е трябвало да надникнат за буркани туршии и компоти в мазето и за тулумби с царевица и боб в сушен вид, храната тук се съхранява маринована или сушена. Тя не се съхранява в никакъв случай в хладилник!!! Ядец, социални служби! (А дали те са сторили това, ще питам майката и ще допълня тук!) Значи социалните без да разбират поминъка и прехраната в селото, конфискуват децата от РАЗ,  прилагайки градски стандарт на село сляпо и немислещо (безмозъчно ли да го нарека?). Е моето впечатление от цялата умствено изостанала тяхна Патаклама.

 Да, разбира се, и шведските и норвежките социални служби вземат деца, но те, преди това, им раздават при това ЩЕДРО помощи
(с почти нулеви изключения, като за “неудобни граждани”, какъвто е моя случай, напр.). Високи детски за същите деца. И други помощи за безработни и болни родители. Жилищни помощи. Инвалидни помощи, асистентска помощ и стартови помощи при бизнес и др. подобни. Списъкът е дълъг.
Нашите социални служби, обаче, не дават нищо, стиснали са се като Кокоши Гъз, но вземат децата по същия “модел на прибиране на деца” и наричат това „Европейска политика”.Пренасочват помощите към Божествените така наречени “приемни родители” и там ръсят щедро!

Да, ако тази майка има проблеми с теглото си. Човек не яде само от лакомия сам, ами и от стрес. Аз не бих желала да съм в нейната ситуация с три деца и с болен родител без асистенска помощ от държавата, защото го прекарах вече и този филм, при това с 2-ма болни родители. Знаете ли как завършва той? С наддадено тегло за стресирания и с два гроба на болните без асистентска помощ и със спестявания и нови лимузини за Министерството на социалните грижи.

Ако тази майка в резултат на голям СТРЕС е недохранила едното си дете и то се е разболяло, моля, заплатете й помощ у психолог, който да й обясни в този труден етап от живота й какво е необходимо тя да стори, и пренасочете към НЕЙНИТЕ СЕМЕЙНИ НУЖДИ държавните ви пари, вместо към спокойни и здрави и безпроблемни осиновители (приемни семейства) които преследват и те по-високи доходи в поразената от тотална безработица провинция на България.

И като говорим за психолог. Значи помощ за психолог й е отказана. Но някой от тия извършители на това злодеяние – някой от конфискувалите децата й социални служители дава ли си сметката как тази ТРАВМА и СТРЕС от конфискуването ще се отразят на плода в стомаха на майката?
Пука ли им за третото дете на тия чист род престъпници какво става в момента и след тяхната намеса в нервната ситема на детето в корема у една плачеща и тъгуваща майка?
– Не. Явно не им пука. И не могат и да разсъждават! Защото се иска емпатия. Която у българите явно липсва. Тук има само завист, състезание, мерене на силите и агресия!

Европейският съюз явно възнаграждава Българската Простотия!

Да ви пикам и сера на такава „Социална” политика дано, чиято мишена са жертвите й.

Без уважение

Марийка Кр. Томова

P. S

P S Връщам се от посещение у семейството. На входа се натъкнах на обор с крави и телета. После поговорих с ридаещата майка и с дядото. Инспектирах 2-та им фризера. Според дядото семейството дои/получава по 50 литра мляко от 11 крави дневно, дядото пазарува закуски за малките всеки ден за от 5 до 10 лв на ден. Пожелах да видя и фризерите. Това бяха 2 огромни фризера по 400 литра единия. Единия бе пълен до горе с меса, кайми, сланини и др. подобни, а другия до над половината. Може би се касаеше за 750 литра месо което видях минимум. Хладилника него не го инспектирах, според дядото той бил пълен до горе, но социалните се ядосали, че вътре не открили именно и точно: „маргарин”! (?!) Обясних му, че на Запад маргарин от отдавна не се препоръчва за децата, ами само чисто масло от властите в Швеция, например.
Дядото пожела да ме заведе и в мазето, където да ми покаже поне 1 000 буркана, но аз не пожелах. Вярвах му. Тия данни са все “пропуснати” от социалната служба.

Социалните се ядосали, разказа той, на едно месо, варящо се на един котлон на миризмата му. Майката разказа, че се ядосали на бълхите у дома, без да си дават сметка, че бълхите се разнасят от селските стада най-вече и ги има у всеки селски дом, хващаме ги от улицата (лятото дори ги наблюдавам лично как ми подскачат по краката директно от асфалта). Според мен се касае за ЗАВИСТ от страна на съселяни към материалното изобилие у семейството. Но това е МОЕ лично мнение.

А сега малко лични спомени от срещите ми с  майката. Тази млада жена винаги мъкне издути до горе колички пълни с хранителни провизии, закупени преди от супермаркета Penny в гр. Берковица. Седи пред мен в автобуса и влачи храна от града – селският магазин не предлага никакви плодове и зеленчуци, например. И цените са почти двойни от тези в супермаркетите. Понякога жената мъкне и цветя в саксии – грижовна е. Винаги и само говори единствено за децата си, как даги лекува, гледа, искала ми е съвет за никнене на зъбките на малко дете, бях й обещала да й подаря за малкия един пластмасов пръстен за захапване, за сърбежа във венците му. Въобще нейните приказки се въртяха само и около децата й – тия деца за нея бяха явно, както и в моя случай (- и аз отгледах сам-сама три деца цели 14 години)- целия й свят.

На майката в рамките на 14 дни е нужен добър адвокат от София, известен с борбата си  за родителските и детските права. Ако познавате такъв, моля, напишете ми името му/-й отдолу. Предварително благодаря.

Както предположих, се касае за НЕВЯРНА информация и за ЗЛОУПОТРЕБА от страна на социалната служба на гр. Берковица. А потърпевшата майка е от с. Драганица, обл. Монтана, общ. Вършец. Заповядайте за репортаж ако желаете!

Българските социални служби конфискуваха една трета от останалите деца на изолирано и умиращо село в граничен район без доходи и работни места by

Последни от България

Отиди Горе