България е свършена – щом ви залъгват с подобни фантасмагории

в България

Мина данданията за 80-годишнината на Симеон Сакскобургготски – колкото да ни убеди, че нашенската клоунада е безкрайна. Една репортерка се опитваше да придаде вселенски мащаб на пустия площад пред храма Александър Невски“, където правеха молебен за здравето му. Тя през цялото време го наричаше „Цар Симеон“ – изглежда не беше чувала за Симеон Първи. Засрещаше разни гости на молебена и ето – цъфна Соломон Паси. Той е известен с това, че непрекъснато редува безсрамни волности с артистични плонжове пред Опекуните си.  Макар че няма защо повече да се старае. Историята вече го е запомнила като автор на една от най-скверните фрази на Прехода: „Майната му на православието“.

„Майната ви!“ – казва Соломон, но се кипри в православния храм. И нито един поп няма смелост да го хване за отровния език и да го изхвърли оттам.  Това нахалство е иноверско, вън от съмнение.

Накрая Соломон пожела Господ – онзи, на когото е казал „майната ти“, или някой друг? – да даде здраве на Симеон С.  И сега следва тройното салто, с гръб към Историята:
„За да имаме ОЩЕ ЕДИН ЗЛАТЕН ВЕК – като онзи, който той осъществи преди няколко години“.
Преживели сте „златен век“, без дори да разберете това. Гответе се за следващият.

Нахалството на Соломон обаче е тъкмо в стилистиката на самия Симеон С., който навремето обеща да оправи българските работици за 800 дни. От тогава до сега двамата напреднаха в алъш-вериша – и като нищо могат да обещаят новият златен век да настъпи за 600 дни. България е свършена – щом ви залъгват с подобни фантасмагории. Под грохота на камбаните на „Ал. Невски“ – подходящ съпровод за златни измами.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

България е свършена – щом ви залъгват с подобни фантасмагории by

Последни от България

Аре стига бе!

От както заработи Българска (не)зависима енергийна борса, вече повече от година и
Отиди Горе