Австрия забрани бурките и Корана със Закон!

в Свят

Австрия забранява бурките и разпространяването на Корана

Австрия забранява облеклото, напълно покриващо лицето на жените като бурките, с нов закон, приет от парламента късно снощи, предаде ДПА.

Шок – версия за произхода на бурката

Разпоредбата е част от по-широк интеграционен закон, работата по който продължи въпреки нестабилността в управляващата коалиция напоследък, заради която бяха обявени предсрочни парламентарни избори през октомври.
От октомври носенето на обществени места на облекло, което напълно скрива лицето на жените, ще се наказва с глоба от 150 евро.

Все още не се знае колко хора ще бъдат засегнати от мярката, която бе критикувана както от крайнодесните, така и от крайнолевите, понякога – защото не е достатъчно строга.

Други части на новото законодателство забраняват разпространяването на Корана и изискват всички мигранти в Австрия да преминат “интеграционна година”, през която ще изучават немски език и етични правила. Тази разпоредба е насочена към бежанци и кандидати за убежище, за които се преценява, че имат добър шанс да останат в Австрия.

От кандидатите за бежански статут ще се очаква също така да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби предоставяните му помощи. Предложението има за цел да приспособи мигрантите към австрийския трудов пазар.

КРОСС

loading...
Австрия забрани бурките и Корана със Закон! by

Последни от Свят

Отиди Горе