Австрия и „Партията на свободата“ на Норберт Хофер ще взривят Европейския съюз преди националистите на Марин льо Пен

в Свят

В международен план победата на Доналд Тръмп е много силен стимул за укрепване на патриотите, националистите и крайнодесните сили в Европа и в света. Австрийските консерватори са принудени да подкрепят либералите в ужас от кандидат-президента, националист Норберт Хофер, когото цялата глобалистична – евроатлантическа върхушка нарича крайнодесен и фашист. Хофер, който е лидер на „Партия на свободата“ не изключва провеждането на референдум върху бъдещето на Австрия в ЕС, след като подобно допитване беше проведено във Великобритания. Хофер е обвинен в манипулации, за изречението „С Божия помощ“ на кампанийните си материали, понесе критики, че е на снимки със синя метличина. В миналото цветето било символ на забранената Австрийска нацистка партия и през 30-те години нейни членове носят цветето, за да могат да се разпознават. По думите на Хофер той е избрал цветето единствено заради неговия ярък син цвят, същият като този на неговата партия. Консерваторите дават подкрепата си за либералния опонент на Хофер – еколога Александър ван дер Белен и призоваха избирателите да не дават гласа си за Норберт Хофер, давайки нова светлина на притесненията, че той би могъл да извади страната от ЕС. Повтарят колаборацията във Франция на местните избори, когато традиционните партии успяха да откраднат победата от националистите на Марин льо Пен.

В обща декларация консерваторите, сред които и бившият еврокомисар Франц Фишер и бившият канцлер Вилхелм Молтерер, заявиха, че следващият държавен глава трябва да е човек, на когото може да се разчита. Те посочиха още, че за да може да запази жизнеността на икономиката си, „Австрия трябва да остане надежден европейски и международен партньор“. „Не бихме искали да бъдем изправени пред спекулации за излизането на Австрия от ЕС, нито опити да се скрие синята метличина зад разпятие“, се казва в декларацията.

Изборите идват, след като Хофер оспори резултатите от последния вот през май, който Ван дер Белен спечели с малка преднина. След касирането на брутално фалшифицираните от традиционните партии президентски избори в Австрия, подкрепата за кандидата на Австрийската партия на свободата Хофер расте до около 60% процента, докато представителят на фалшификаторите Ван дер Белен е с около 40% процента. Този бум на подкрепа се случва след антиевропейските и проемигрантски политики в ЕС. Победата на Доналд Тръмп в САЩ допълнително налива увереност на патриотите и отчайва глобалистите и евроатлантиците. Канцлерината и голяма доскорошна приятелка на Ердоган и Обама докарва крайнодесните на власт и след като разсипа Европа. Кандидатът на Австрийската партия на свободата Норберт Хофер фактически стана първият крайнодесен държавен глава в Европейския съюз, но безобразните фалшификации на балотажа на 22 май от традиционните партии поднесоха победата на бившия лидер на партията “Зелени – Зелена алтернатива” Александър ван дер Белен с под един процент разлика.

Големите демократи решиха с фалшиви гласове по пощата да откраднат изборите. Аномалиите в Австрия с дошлите на следващия ден гласове по пощата, които се оказаха решаващи, за да откраднат победата от националистите не можаха да излъжат никого. В ранния следобед претендентът на дясната партия на свободата Хофер бе сигурен фаворит като в екзитполовете водеше с около 10 на сто. 10% е извън статистическата грешка. Но на кого му пука. В Австрия, в град Вайдхофен ан дер Ибс, при 9026 регистрирани избиратели, са дадени 13 262 гласа, което означава, че избирателната активност е била 146,9%, става ясно от официалния портал на Министерството на вътрешните работи на Австрия, пише виенскит вестник Heute.  В  град Линц броят на бюлетините в отдалечените урни (у дома, в болници и специални институции) е над пет пъти повече от броя на хората, участвали в гласуването: 21060 бюлетини от 3518 избиратели. Специфични демократични процедури!

Историята помни катастрофираният лидер на Съюза за бъдещето на Австрия и губернатор на австрийската провинция Каринтия, Йорг Хайдер. 58-годишният Хайдер е карал служебния си автомобил. Бил е сам колата и не е носил предпазен колан. Малко след като е изпреварил друго превозно средство, автомобилът е излязъл по неизяснени причини от пътя и последователно се е блъснал в пътен знак, насип, бетонов фундамент на пътна ограда и пожарен кран. Политиката на Йорг Хайдер бе определяна като пронацистка, ксенофобска и антисемитска от уплашените евробюрократи затънали до уши в уютното си блато. Няколко държави въведоха тогава дипломатически ограничения срещу ръководството на неговата партия. Хайдер загина в автомобилна катастрофа, скоро след като поведе Съюза за бъдещето на Австрия на парламентарните избори в страната.

Вторият поред триумф на Норберт Хофер от “Партията на свободата” отразява все по-силното недоволство на избирателите от лявоцентристката социалдемократическа партия и центристката партия на свободата. С платформа, насочена срещу имигрантите и ЕС партията на Норберт Хофер води втори път и дано не катастрофира с автомобил.

Правителството отложи повторението на втория тур на президентските избори , което трябваше да се състои на 2 октомври, за 4 декември, заради технически проблем, свързан с разлепващи се пликове и се извини на всички избиратели, които вече са гласували по пощата, както и на двамата претенденти за поста – Александър ван дер Белен и Норберт Хофер.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

Австрия и „Партията на свободата“ на Норберт Хофер ще взривят Европейския съюз преди националистите на Марин льо Пен by

Последни от Свят

Отиди Горе