Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

AUDI оборудва Q7 с изкуствен интелект (ВИДЕА)

в Технологии
Loading...

Кросоувърът ще се учи сам по време на движение

Компаниите Audi и Nvidia използаваха изложението за потребителска техника CES-2017 в Лас Вегас, за да представят прототип на безпилотен кросоувър Q7 с изкуствен интелект. В софтуера на автомобила е заложен принцип на „обучение”, като автопилотът се учи от човека зад волана, докато той управлява.

За целта прототипът е оборудван с няколко камери, които записват действията на шофьора. След това системата сравнява видяното с реакцията на водача в една или друга ситуация. По този начин програмата се учи както сама да управлява автомобила, така и да разпознава обстановката на пътя.

Заедно с това концептът е получил и допълнителна камера с 2 мегапиксела в предната част, като информацията от нея се обработва от процесор, разработен от компанията Nvidia- Той отговаря за управлението на кормилната система по време на автономно движение.

За демонстрация на възможностите на колата бе избрана затворена полигон, на който тя бе поставен в най-различни напълно реални ситуации. Системата сама трябваше да определи как да реагира в зависимост от препятствието, с което се сблъскваше, като в един момент автомобилът трябваше а се движи в участък без пътна маркировка.

Сътрудничеството между Audi и Ndivia трябва да доведе до създаване на система за автономно придвижване, с която ще бъде оборудвано следващото поколение на флагмана на марката – A8. Лимузината ще може да се придвижва напълно самостоятелно при скорост до 56 км/ч. / Аutomedia.bg

Последни от Технологии

Отиди Горе