Армията на САЩ си е купила тайно три сгради и земята под тях от базата в Ново село!

в Некатегоризирани

Това стана ясно от Доклад на Департамента по отбрана на Съединените щати за 2015 година

Според Доклад на Департамента по отбрана на САЩ за 2015 г., американците са закупили 3 сгради заедно със земята за нуждите на армията си в базата Ново село. Американците използват за военни учения 32 декара българска земя в Ново село и още три български военни бази без да плащат и стотинка наем. Това разкри сензационно пред БЛИЦ депутатът Илиян Тодоров от АТАКА.

„Явно сме по-богати от всички „натовци“! По-богати и „ларж“ от целият свят! Закона в САЩ не позволява на Българите да купуват земя в САЩ, а защо САЩ има право да купува земя в България? Къде е реципрочността? Няма я, защото сме американска колония от най-долен и мръсен тип! Защото за тях „Дарвинистите“,  Българите не са хора, а маймуни!”, пише Тодоров.

Департамента по отбрана на САЩ публикува своят ежегоден доклад за използваните недвижими имоти от въоръжените сили на страната за фискалната 2015г.

От доклада става ясно, че през 2015г. въоръжените сили на САЩ използват общо 276,770 сгради оценени на 585 милиарда щатски долара, както и 204 милиона квадратни метра земи.  Както става ясно, САЩ плаща наем за 4,671 сгради ползвани от американската армия в различни военни бази в САЩ и по света. Щатите плащат наем и за 725 сгради във военни бази, които са на разположение флота, за 607 сгради използвани от военно-въздушните им сили, 99 сгради за нуждите на морските тюлени и др.

Според доклада, Департамента по отбрана на САЩ плаща наеми и за 867 различни базови и линейни структури разположени по цял свят. Тези структури включват административни сгради, обществени съоръжения ползвани от американските военнослужещи и семейни жилища за същите, за операции и обучение, научни изследвания и развитие, логистика, спални войскови и столови съоръжения и редица др.

От същият Доклад става ясно, че през 2015г. САЩ са плащали наем и за 329,335 акъра земя, 97% от която е разположена на територията на САЩ и само 3% в други държави.

През 2015г.САЩ са плащали наеми за ползваните от тях земи за нуждите на въоръжените си сили на Австралия, Бахрейн, Белгия, Камбоджа, Канада, Колумбия, Дания, Египет, Германия, Гърция, Хондурас, Италия, Япония, Холандия, Норвегия, Сингапур, Южна Корея, Турция и редица други държави.

За разлика от България, която не получава вече 10 години и долар наем за предоставените безвъзмездно 4 военни бази на САЩ по силата на Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ (подписан от Ивайло Калфин и Кондолиза Райс), редица други държави членки на НАТО и ЕС са изискали  и получават ежегоден наем за предоставените от тях бази на военните на САЩ.

Държави с много по-голям БВП от този на България, страни с много по-висок стандарт на живот от нас до ден днешен получават наеми в размер на стотици милиони долари на година. Пример в това отношение е Белгия, където разходите на САЩ за военните им бази Chievres AB, Kleine Brogel AB и други е в размер на общо 1,43 милиарда щатски долара за 2015г. (според Департамента по отбрана на САЩ).

Подобно е положението и в окупираната след Втората световна война – Германия. Ползваната от армията на САЩ военна база Бамберг (за която много официални лица в България твърдяха лъжливо, че е затворена). Разходите на САЩ, включително за наем за базата в Бамберг възлизат на сумата от 79,7 милиона долара за 2015г. Когато разглеждаме Германия, трябва да споменем и други американски военни бази в страната като:  East Camp Grafenwoehr, Grafenwoehr Training Area, Hohenfels Training Area, Ramstein AB и много други, за които САЩ плащат наем на окупирана Германия.

Разходите на Щатите само за базата в Рамщайн възлизат на 4,4 милиарда щатски долара за 2015г. Подобно е положението и в друга държава членка на НАТО и ЕС, в лицето на Италия. САЩ плащат наем за своята военно-морска база NAS Sigonella Belpasso Hsg в Катания, а общите разходите за 2015г. възлизат на сумата от 261,6 милиона долара. Наема и разходите на американците за базата в Неапол – NSA Naples Support Site възлизат на 1,096 милиарда щатски долара на година, а базата Виченца използвана от американската армия струва на щатския данъкоплатец 304,4 милиона долара за 2015г.

Без да включваме военно-въздушната база Авиано (за която САЩ също плащат наем) и редица други, излиза че правителството на Италия, генерира огромни приходи от наеми към САЩ въпреки, че на хартия двете държави са съюзници в НАТО- по подобие на България. Същото е положението и в редица други „натовски“ държави като Холандия, Великобритания, Дания, Гърция, Турция, които изискват и получават наем за собствеността си.

Същото е и в държави, които не са  подписали Североатлантическия договор. Държави със силно развити пазарни икономики като Южна Корея, ОАЕ и много други също получават наеми за предоставени на САЩ свои военни бази. Всъщност за разлика от много държави, българските управляващи са превърнали страната ни в един безплатен „плацдарм“ за американските интереси. И когато говорим за наемни отношения, трябва да отбележим, че това е само един аспект.

Американските военни бази в България, не генерират никакъв икономически просперитет за населението, освен за проститутките. Тези бази са изходен пункт за въвличането на страната ни във военни действия с трети държави на наша територия. Създават опасност от терористични актове на наша територия. Превръщат цялото българско общество в съучастник с криминалните и грабителски войни на САЩ. В жертва на геополитическите интереси на „световният жандарм“.

Прокрадват се тези, дори и на български офицери, че тези бази са за съвместно ползване и благодарение на тях, българските военнослужещи имали възможност да тренират, а САЩ не трябва да плащат наем. Това е повече от смехотворно. Базата на САЩ в Бамберг-Германия също се ползва съвместно с Бундесвера, но въпреки това Щатите плащат наем на Германия. Другата огромна измама, с която се залива българската общественост, е че ние сме член на НАТО, и за това трябва да има бази в страната ни, а за същите не трябва да се плаща наем.

Ново село, Граф Игнатиево, Безмер и складовата база в Айтос не са на НАТО! Те са на САЩ! Всичко друго е една огромна и грозна лъжа! Като членове на НАТО, България не е задължена да приема на своя територия военни бази на САЩ!

„И предвид всичко горепосочено, в 43-то НС, АТАКА предложи законодателна промяна за разваляне договора между България и САЩ за военните им бази в страната ни и прословутото Споразумение в областта на отбраната. Предложение, което бе отхвърлено от управляващата коалиция заедно с псевдо-опозицията в Народното Събрание на Република България”, пише още Тодоров.
БЛИЦ

ПО ТЕМАТА

  • • US базите остават безплатни: губим $ 2,5 милиарда !
  • • Италия изкарва $329 млн. от US база годишно, България – 0 лв. от 4 !
  • • US базата в Безмер е една от най-важните военни бази на САЩ в света !
  • • САЩ удължиха с 10 години използването на въздушни бази в КОЛОНИЯТА !