Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Apple с вградени крипто портфейли за iPhone

в Крипто
Loading...

Apple обяви “CryptoKit”, нова рамка, която ще позволи на разработчиците да извършват криптографски операции сигурно и ефективно.

Новите характеристики предполагат, че iPhone скоро може да има вграден крипто портфейл.

Рамката беше показана на уебсайта на Apple, но планът е тя да бъде представена на Световната конференция на разработчиците (WWDC) на 5-ти юни.

Междувременно, Apple пусна още една важна актуализация за iOS 13 – CryptoKit.

Фредерик Джейкъбс, член на криптографския екип на Apple, отговарящ за сигурността, каза, че CryptoKit е усъвършенстван и има ефективен интерфейс, който ще позволи на потребителите да изпълняват различни криптографски операции.

Според Apple, актуализацията ще предостави на разработчиците нова рамка за криптографска функционалност. Тя ще позволи операции като хеширане, генериране на ключове и криптиране да бъдат интегрирани в iOS приложенията.

Най-голямото вълнение в крипто общността обаче е фактът, че CryptoKit ще позволи на разработчиците да използват криптография с публичен ключ, за да създават и оценяват цифрови подписи, както и да извършват ключови обмени.

В допълнение към работата с ключовете, съхранени в паметта, разработчиците ще могат да използват и частни ключове, съхранявани и управлявани от Apple Secure Enclave.

Стартирането на CryptoKit съвпадна с изтичането на информация за това, че Apple, включва символа на Биткойн на техния набор от икони.

Новият набор от иконки ще позволи на разработчиците да интегрират Биткойн в своите приложения.

Изглежда, че Apple следва инициативата, която Samsung предприе с интегрирането на криптовалути в техните устройства.

Cryptodnes. bg

Изтекли снимки на Samsung Galaxy S10 показват вграден биткойн портфейл

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе