Американският посланик обяви, че ще ставаме „мултиетническа държава“… Незабавно изгонване…

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Американският посланик днес направи супер нагло изказване, което изисква незабавното му изгонване от страната

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин

 Това е позицията на Коалиция КОЙ, след като Ерик Рубин обяви, че бъдещето на България е като „мултиетническа“ и „мултирелигиозна“ държава.

Подобно изказване дори чисто юридически е незаконно, защото противоречи на самата Конституция. В нея пише, че „България е еднонационална държава“. Посланик, който нарушава законите на страната, в която се намира, подлежи на отзоваване, дори само на това основание.

Но по-важна е същността. България НЕ е нито мултинационална, нито мултиетническа държава. Все още над 85% от населението са чисти българи, и също толкова са от една религия. Всички останали етноси и вероизповедания са незначителни малцинства, което не предполага страната да се превръща в „мултиетническа“. Нещо повече – дори след 30-40 години все още българският етнос ще бъде тотално преобладаващ, просто защото миграционните процеси засягат и останалите етноси. Т.е. така както българи бягат на запад, така бягат и цигани и турци.

В тази ситуация, в която в идния половин век нищо съществено няма да се промени тук, е абсолютна провокация да се говори за „мултиетническа“ държава. Това е очевиден опит да се подготвя почвата за вълнения и размирици, които някой вероятно възнамерява да провокира. Точно както се случи в съседни нам държави, и видяхме резултата.

България следва незабавно да обяви Рубин за „персона нон грата“, а на САЩ да бъде връчена „протестна нота“, като се изиска да са по-отговорни при назначаването на бъдещи дипломати. Коалиция КОЙ настоява за смелост у българските институции. Стига с този страх и смирение вече. И ние сме хора, и ние имаме държава и достоинство! И тази държава ще остане българска, по собствения ни избор! И никой друг няма да решава вместо нас!

Отзоваване на Рубин!

КП „КОЙ

ПО ТЕМАТА

Кой реши, че бъдещето на България е да бъде мултиетническо общество?