Американски изтребители ще пазят европейците от “руската агресия”

в Свят

ВВС на САЩ имат намерение да разположат в Европа високотехнологични изтребители F-35A от пето поколение, за да гарантират сигурността на съюзниците си, разтревожени от “руската агресия”

 Това пише американското издание “Вашингтон Екзаминър” (The Washington Examiner) в статия, цитирана от RT в неделя (16 април).

Според Пентагона разполагането на самолетите е “планирано отдавна” и не е реакция на засиленото напрежение между САЩ и Русия напоследък във връзка с химическата атака в Сирия и последвалото нападение с крилати ракети, пуснати от два кораба на ВМФ.

Американското издание пише, че ходът е част от програмата “Инициатива за осигуряване на сигурността в Европа”, която стартира преди три години след “анексирането на Крим от Русия” и оттогава придоби още по-голямо значение с влошаването на отношенията между Вашингтон и Москва.

Разполагането на изтребителите F-35, които често се определят като най-високотехнологичните в света, е поредният пример за това как САЩ засилват присъствието си в Европа, отбелязва изданието. То ще позволи на американците да демонстрират възможностите на изтребителите, които са най-скъпата покупка в историята на Пентагона, пише в статията. / Руски дневник

loading...
Американски изтребители ще пазят европейците от "руската агресия" by

Последни от Свят

Отиди Горе