Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Акад. Петър Иванов: Войната срещу Християнска Европа има основания

в България/Свят
Loading...

Коранът, освен основите на исляма, съдържа още и норми, практически наставления и предписания (Шариат). Характерни за исляма са както неистовата себеотдаваща се вяра, така и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените „неверници”, към които спадат всички европейци-христяни от Брюксел до София, вярващи в Светата Троица.

Според Тематичния индекс в изданието на Корана на български език от фондация „Тайба” (1999 год.), в него има 29 указания за суровост към “неверниците” (християните), 46 насмешки към тях, 15 заплахи към тях и т.н. Всеки може да ги види в края на книгата.


В петата сура на Корана се заповядва: „О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни!” (5:51) В друга сура се казва: „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). Нещо повече, още във втората сура по отношение на неверниците се настоява: „И се сражавайте с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах” (2:193). Заповядва се: „Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах… и не изповядват правата вяра – докато не дадат налога (джизя) безусловно и с покорство” (9:29). Дарените с Писанието (Светото Писание е Новият Завет в Библията) са всъщност християните. Между впрочем, по време на турското робство налога джизя (или джизие) са плащали “безусловно и с покорство” всички българи-християни на възраст от 15 до 75 години. В 47-та сура четем категоричното послание: „Когато не повярват – гибел за тях!” (47:8). За неверниците са предвидени мъчения и наказания: „За неверниците има болезнено мъчение.” (58:4), „За неверниците има унизително мъчение.” (58:5). Самите наказания за неверниците са особено жестоки: „Да се отсекат ръцете и нозете им кръстом!” (5:33), т.е. ляв крак и дясна ръка и обратно, „Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници! (8:12), “За неверниците е мъчението на огъня.” (8:14) и др.

А в сурата „Нух” даже „има молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26).Мисля, че точно тази цел е главната движеща сила на самото съществуване и функциониране на Ислямска държава. А всичките основания и наставления в Корана се конкретизират в реални военни действия, осъществявани от джихадистите по цял свят, вече и в Европа (атентатите в Белгия (Брюксел), Франция, Турция и др.) Заплахите се превръщат в реален повсеместен терор.

В този контекст интеграцията вече изглежда смешна, а европейският либерализъм – тъп, глупав и самоубийствен.

Автор: Акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Последни от България

Знаете ли, че…

Loading... В тридневната епопея при Шипка 6000 български опълченци и 2500 руснаци
Отиди Горе