Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Акад. Петър Иванов: подводната част на айсберга ДОСТ

в България
Loading...

Акцията за турцизиране на БГ не е само на ДОСТ-а на одъртелия и оглупял поради това агент Павел, побратим на агент Сава, и на братска Турция, а има огромна дълбинна основа и могъща подкрепа от “български” институции, 7/8 от антибългарския айсберг.

Ето кои са те и какво вършат за турцизирането:

1. БАН.
а.) Официално отрича турското робство, не било робство, а било “съжителство” и “владичество”;
б.) БАН покани турския патриарх Вартоломей, който ни обяви за крадци на икони, и го удостои с академична степен, българският патриарх е игнориран напълно;
в.) Главният мюфтия чете лекция за радикалния ислям в Мраморната зала на БАН;
г.) БАН промотира, обсъди, похвали и рекламира антибългарското съчинение “Стратегическата дълбочина” на Ахмед Давутоглу, в което се твърди, че БГ принадлежи на Турция и др.

2. МОН.
а.)Назначените от ДПС “специалисти” по образованието полека-лека премахнаха възрожденските творби на Чинтулов, Ботев, Вазов и др., премахнаха фолклора (“Даваш ли, даваш, Балканджи Йово” и др.) от учебниците по литература;
б.) Беше фалшифицирана истината за петвековното турско робство в обучението по история, било “присъствие” и сме били живеели много щастливо;
в.) МОН допусна обучение по ислям в християнска България, осъществявано от незаконни училища;
г.) МОН фактически подкрепя дейността на Висшия ислямски институт в София и Филиала на Анадолския университет в Пловдив, които са незаконни и др.

3. СЕМ
а.) Фактически подкрепя и стимулира турската имперска пропаганда и рекламирането на Турция в националния ефир от националните и от частните електронни медии, в част от които турските програми в праймтайма са над 80%.
б.) Всички телевизии с малки изключения предлагат главно турски сериали и др.

4. КНИГОИЗДАТЕЛСТВАТА
Процентът на издаваната финансирана от турските служби турска литература е по-голям от общия процент на всички останали литератури.

5. ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ.
а.) Толерира години (десетилетия) наред пропагандната инвазия на Турция;
б.) Не се трогва от липсата на Национална доктрина;
в.) Неефективна дейност в продължение на десетилетия в областта на външната политика на Балканите;
г.) Допуска доминирането във всички власт и държавни институции на неконституционни етнически партии (ДПС, Евророма, сега ДОСТ и др.)

6. МЕСТНАТА ВЛАСТ
В БГ в момента има 1300 джамии, разрешени от общините. На първо място в Европа по относителен брой спрямо мюсюлманите. Действащите християнски църкви са около 1000.

8. ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
Пълно униние и премирение с намаляването и изчезването на българския етнос и замяната му с ислямизирани цигани, турци и имигранти.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Автор: Петър Иванов

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Последни от България

Отиди Горе