Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Акад. Петър Иванов: БОЖЕ МИЛИ, НИМА ТОВА СА ХОРА ?

в Свят
Loading...

На снимката се виждат седмина емигранти, млади и силни, марково облечени и обути, с ръце в джобовете. Те съпровождат по път за някъде, в студа, дъжда и снега, пределно измъчена боса (!) възрастна грозна жена с три деца, едното тя го води за ръка, другото го носи с другата ръка, със същата ръка носи още и багаж, а третото дете е на гърба й. Вероятно някой (или някои) от седмината е баща на децата.

Боже мили, нима това са хора?

Казват, че през миналата година само в Германия са се настанили два милиона имигранти (бежанци). Всъщност колко са вече пришълците общо в Стария континент, във всички европейски страни, не е известно.

Може би техният брой е специална военна (натовска) тайна? Защо? Какви са тези хора? Какви духовни и морални ценности носят със себе си? Какво ще дадат на Европа? Защо идват? Какви са целите им? Защо са такива, каквито са – все млади и силни мъже, само тук-таме размесени с невръстни болнави деца и някоя забулена покорна и нещастна жена? Има ли сред „гостите на Европа” терористи; казват, че обучените бойци-джихадисти сред имигрантите са стотици хиляди? Защо са толкова много младите брадати мъже? Какво ще последва след Мадрид, Париж, Кьолн, Брюксел? Безпомощна ли е Европа? Или просто е загубила разсъдъка си като изкуфяла престаряла баба на висок пост? Какво ни чака?

Това са въпросите, които си задава напоследък всеки нормален европеец, който има поне малко разум. Зададох си ги и аз, но не успях, признавам, да намеря отговорите.

Междувременно, вчера, моят скъп приятел Никола Алтънков, професор в Калифорнийския университет в САЩ, ми прати линк към сайта на американското списание „Американски мислител” (American Thinker), в това списание често публикува нашият сънародник Алекс Алексиев, син на убития навремето от комунистите (стария Боков, казват) знаменит български художник Райко Алексиев. Линкът води към кратка статия за бежанците в Европа, илюстрирана с потресаващата снимка.

Снимката казва много за имигрантите в Европа, за манталитета им, за ценностите им, за морала им, казва всичко. Снимката дава отговор на много от въпросите по-горе. Но не на всички.

Разбрах от проф. Алтънков неща, които досега не ми бяха известни или не можех да ги разбера поради понятни причини, отнасящи се до информационната практика на медиите в Европа и в България, до странните интерпретации на европейската солидарност и толерантност, до политическите опорни точки на договорилите се помежду си (с изключение на Виктор Орбан и май на поляците) правителства, зависими от парите на ЕС (Германия).

Ето какво разбрах от разговора ми с професора по повод снимката. Да кажа, че той е бил политически затворник в Белене, сам е имигрант в САЩ, и 30 години живял там, интегрирайки се напълно в американското общество, подобно на всички имигранти.

Първо, в Америка, отдавна знаят, че неконтролираната имиграция е голяма опасност за една държава, за нейното общество. Такава имиграция е Зло.

Второ, никой в САЩ, даже и най-свестният „американски мислител”, не е в състояние да проумее и да си обясни, защо в Европа тъпите европейци не разбират тази проста истина, че имиграцията, оставена на сама на себе си, тоест, когато в европейския ти дом може да влезе всеки, който поиска да влезе, и да си остане в дома ти такъв, какъвто си е (морал, религия, ценности, обичаи, традиции, привички), без да се променя, нещо повече, даже да поиска ти, домакинът, който го е приел, да се промени в посока на неговите, на имигранта, ценности и обичаи, просто е Зло.

Трето, американците не могат да си обяснят, защо европейските правителства и мисис Меркел не схващат, че без стратегия, без неимоверни усилия, без луди пари и без строга твърдост и безкомпромисност няма Интеграция, както в Европа наричан някакъв илюзорен, хипотетичен и невъзможен за реализация, но пък много удобен за източване на обществени пари, европейски процес на адаптиране и социализиране на придошлите имигранти (бежанци). Не разбират американците и защо такава стратегия на ЕС просто не съществува, защо няма бюджет за осъществяване на Превръщането На Бежанците В Европейци, които споделят и спазват европейските норми, закони, традиции, ценности. Американците не могат да допуснат, че в Европа (и в България) определени пластове или етноси могат да не спазват законите. Такова нещо в САЩ няма.

Четвърто, след като е известно всекиму, че в Америка няма как, ако си имигрант, да не си интегриран, а да си живееш по своите си правила и обичаи, независимо какви са те – китайски, канибалски, комунистически, ислямски и т.н., в Европа съвсем не е така. Всички имигранти в САЩ са на 100 процента интегрирани, даже всеки един отделно взет български имигрант в САЩ е напълно интегриран, стриктно спазва законите на американското общество и въобще не обмисля въпроса, дали довечера да не си свари компоти в Сентрал парк с вършини от околните дървета или да организира мощна в звуково отношение разкошна циганска сватба с маанета, чалга и Милко Калайджиев цяла нощ чак до другата сутрин пред Белия дом във Вашингтон. В Америка няма такова нещо като Американски Хелзинкски комитет да защитава милите етнически малцинства, чувам, че отскоро БХК искал циганите (те са имигранти в България) да пътуват безплатно в метрото и в градския транспорт. Може би трябва да бъдат освободени и от всякакви данъци, такси, здравни вноски и т.н., не че сега ги плащат.

Пето, Европа гледа отвисоко и твърде аристократично на разгарящия се навсякъде по европейските градове тероризъм, изгражда си тъпи хипотези и се мъчи да ги докаже с всички средства, истинни или не. Например, всички в Европа обвиняват за последния атентат в Брюксел имигрантите от Близкия Изток и Ислямска държава. Оказа се обаче, че масовите убийци са… белгийци, те са родени в Брюксел, и бащите им са родени в Брюксел. Отвъд океана не могат да си обяснят, защо европейците не виждат налагащия се от тези факти извод, че, следователно, тези хора не са интегрирани, че интеграция в Европа на имигранти просто няма. Трето и четвърто поколение турци-гастарбайтери в Германия все още не са научили немския език, живеят в турски квартали с джамии, дюнери и вечерни кючеци, все едно са си в Диарбекир или Анкара.

Шесто, простата истина, че интегрирането не е във винителен падеж, тоест, не някой ще интегрира интегриращия се, а той, интегриращият се, трябва да иска, да е мотивиран да се интегрира, както това става в САЩ. Кой българин там не иска да стане истински американец? Но в Европа не е така. В Европа при имигрантите от Сирия, Афганистан и от незнам къде си, както и у нас, при циганския етнос и при турците, няма желание и мотиви за интегриране. Имигрантите в Стария континент искат да си останат такива, каквито са, да са си същите, каквито са на снимката на American Thinker – егоистични, безчувствени, безмилостни и… чужди на Европа.

Седмо и последно, разбрах още, че нищо добро не ни чака в близко и далечно бъдеще, след като Европа е наводнена от такива хора (мъже) като седмината на снимката, а интеграцията им, меко казано, е под въпрос, под голям въпрос.

Дали бъдещата европейка след няколко десетилетия няма да изглежда като босата жена с трите деца?
Само питам.

Петър Иванов, Демографски център към БАНИ

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Още от Акад. Иванов:

Акад. Петър Иванов: НЯМАМЕ ПРЕДСТАВА КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ


Акад. Петър Иванов: “ДОСТ“ торпилира националната ни сигурност, уврежда етническия мир в България в посока гражданска война и стълкновения със съседна ислямска Турция


Акад. Петър Иванов: Ислямизирането на България – Как потънахме в “стратегическата дълбочина“ на Давутоглу ѝ ни хванаха в политическата мрежа на Ердоган


Акад. Петър Иванов: Научният корифей Владко Живков с максимална пенсия от БАН , без да е ходил на работа


Акад. Петър Иванов: Сингапур не компенсира безумията в образованието ѝ науката


Акад. Петър Иванов: ЛУДИ ЛИ СМЕ? САМО ПИТАМ.

Акад. Петър Иванов: ЛУДИ ЛИ СМЕ? САМО ПИТАМ. (2)

Акад. Петър Иванов: ЛУДИ ЛИ СМЕ? САМО ПИТАМ. (3)

Акад. Петър Иванов: ЛУДИ ЛИ СМЕ? САМО ПИТАМ. (4)

Акад. Петър Иванов: ЛУДИ ЛИ СМЕ? САМО ПИТАМ. (5)

Акад. Петър Иванов: 415 ДУШИ ПОЛУЧАВАТ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ. 32 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУСИ ЗА „УЧЕНИТЕ“ ОТ БАН. ЛУДИ ЛИ СМЕ ? (6)


Акад. Петър Иванов: През 2050 година българите ще са екзотично малцинство за сметка на цигани, турци и бежанци


Акад. Петър Иванов: Едипов комплекс тресе посткомунистическа България – Корнелия е Тато


Акад. Петър Иванов: НИЕ, ДЕТО СМЕ ИЗВЪН СОФИЯ, НЕ МИРИШЕМ. МИРИШЕ СОФИЯ… НА КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ, АЛЧНОСТ И ПРОСТОТИЯ


Акад. Петър Иванов: Шизофренията е опасна, особено при един нашенски големец, далеч не имунизиран срещу политическа лудост, която може да ни въвлече в спирала от неописуеми обществени страдания, включително и абсурдна война с близки нам страни и народи


Акад. Петър Иванов: 13 необорими истини за случая Цветелина Стоянова


Акад. Петър Иванов: Ние сме Северна Корея, агент Гоце е вечен и може да е пожизнен президент


Акад. Петър Иванов: СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ПРОСТИ, ПО-БЕДНИ, ПО-БОЛНИ И ПО-НЕЩАСТНИ


Акад. Петър Иванов: ИСТИНАТА ЗА ДЕМОГРАФСКАТА СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ


Акад. Петър Иванов: САМОУБИЙСТВАТА СА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ ! ШЕСТ НА ДЕНОНОЩИЕ


Акад. Петър Иванов: луди ли сме всички или сме тъпи и глупави по рождение ?


Акад. Петър Иванов: ИСТИНАТА ЗА ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА (ВИДЕО)


Акад. Петър Иванов: Раждаемостта драстично намалява, българите изчезват


Акад. Петър Иванов: ШПИОНСКАТА БАН Е БЕЗПОЛЕЗНА И ВРЕДНА ! КЪДЕ СИ, ДЯНКОВ ?


Проф. Петър Иванов: Първи сме в света по самоубийства


Проф. Петър Иванов: През 2050 г. българите ставаме малцинство в собствената си страна


Акад. Петър Иванов: БОЖЕ МИЛИ, НИМА ТОВА СА ХОРА ?


Акад. Петър Иванов: „Българските“ институции участват в турцизацията на България


Акад. Петър Иванов: “СЕДЕМТЕ ЧУДЕСИИ В СТАНОВИЩЕТО НА БАН ЗА ТУРСКОТО РОБСТВО“ (писмо до БАН)


Акад. Петър Иванов: подводната част на айсберга ДОСТ


Акад. Петър Иванов: Войната срещу Християнска Европа има основания


Акад. Петър Иванов: България е световен шампион по смъртност и по изчезване


Акад. Петър Иванов: Задължителното гласуване е далавера за 150 милиона


Акад. П. Иванов: Болният мозък на СолоМунчо Паси иска война


Акад. П. Иванов: Днес, 5 юли, имам рожден ден, изпитвам угризения на съвестта и чувство за виновност

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе