Айсберг привлече хиляди туристи в малък град в Канада

в Свят

Малък град в Канада внезапно се превърна в туристическа забележителност, благодарение на нов посетител – един от първите айсберги за сезона, съобщиха канадските медии.

Множество туристи и фотографи са се струпали в района на градчето Фериленд по време на великденския уикенд, привлечени от желанието да видят и снимат ледената планина.

Районът по крайбрежието на полуостровите Нюфаундленд и Лабрадор е популярен като „алеята на айсбергите“, заради големият брой ледени блокове, които се спускат покрай него от Арктика всяка пролет.

Айсбергите често са блокирани в морския лед, което може да продължи до края на пролетта или началото на лятото, но този изглежда неподвижен и може да остане на едно място за повече време, заяви кметът на Фериленд Ейдриън Кавана пред The Canadian Press.

Леденият блок е доста голям и се е настанил до бреговата линия, което предлага перфектна възможност за снимки.

При айсбергите обикновено по-голямата част се намира под водата, а само върхът се подава отгоре. Те често засядат в плитчините, когато се доближат до брега.

„Това са страхотни новини за нашите туроператори, защото айсбергите плуват до места, които могат да бъдат достигнати“, отбелязва канадски бизнесмен пред радио CBC.

„Алеята на айсбергите“ вече се радва на натоварен сезон, след като стотици ледени блокове са забелязани в северния Атлантик – много повече от обичайното за този период на годината.

economic.bg

loading...
Айсберг привлече хиляди туристи в малък град в Канада by

Последни от Свят

Хороскоп за 24.10.2017

Овен  Би било добре да се замислите за събитията от недалечното минало,
Отиди Горе