Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Ай сиктир бе! Даваме 1.7 млн. лв., за да гледаме домати и пипер в Монголия

в България
Loading...

Да знаете, че домати и краставици могат да виреят само в Монголия. И то в оранжерия. За 1,7 млн.лв. В България НЕ! Тук почвата е благодатна само за тикви. У нас държавни не може, но в Монголия може.

Фрог: Даваме 1.7 млн. лв., за да гледаме домати и пипер в Монголия

В последните дни на кабинета „Борисов 2.0”, земеделският министър Десислава Танева ще похарчи приблизително 1.7 млн. лв за изграждане на оранжерия за домати, краставици и пипер в монголската столица Улан Батор, научи Фрогнюз.

За целта е пусната обществена поръчка на ведомството с дата 14 ноември 2016 г. или денят, в който премиерът Борисов депозира оставката на правителството в парламента.

Точната цена на заданието е 1 400 000 лева без ДДС, но след начисление на данъците сумата се доближава до 1.7 млн. лв. Според техническите спецификации на поръчката оранжерията ще е разположена на площ от 5000 квадратни метра. В изградените помещения пък няма да се отглеждат екзотични зеленчуци или плодове, а традиционни български такива – 40% домати, 30% пипер и 30% краставици.

Проектът явно е високотехнологичен, като оранжерията ще издържа на температури между -50 и +40 градуса, съобразени с монголския климат.

Според по-ранни изказвания на българските власти, оранжерията е пилотен проект, с който България ще се опита да стъпи на монголския пазар. / Михаил КръстевФрог

Последни от България

Дебилизъм на годината

Loading... За да прокара многомилиярдния грабеж около разширяването на гьола АЕЦ “Белене”
Отиди Горе