АЕЦ „Козлодуй“, естествено, лъже за цената на тока

в България
Loading...

АЕЦ „Козлодуй“ е подал заявление до КЕВР, с искане да се повиши цената на електроенергията за регулирания пазар, тоест за всички нас, със скромните 94,4%, от 1-ви юли 2017-та г.

Всеки, който желае, може да се запознае с цялото 74 странично (в PDF формат) заявление от ТУК.

Но както винаги аз няма да ви занимавам с цялото престъпно словоблудство, а ще ви покажа само и единствено НАЙ-ВАЖНОТО от него.

И то се намира на страница 8/74 от въпросното заявление и изглежда ето така,

(за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

 

Видно от първия ред на таблицата през 2016-та година АЕЦ-ът е произвел и реализирал на пазарите близо 15 милиона Мега-Ват-часа електроенергия, а за предстоящия регулаторен период (практически пълна календарна година) предвижда да реализира близо половин милион МВт.ч по-малко.
За тази цел иска да ни бръкне в джобовете на всички нас близо ДВА ПЪТИ по-дълбоко.

Тук е моментът да ви припомня едно обещание на ядрения регулатор („Включват бомба с часовников механизъм в АЕЦ „Козлодуй“„), направено от неговия заместник-председател по БНР, на 10-ти ноември 2016-та г., т.е. преди точно половин година.

Видно от него той заявява, че ШЕСТИ блок на централата е вече зареден частично с нов вид ядрено гориво и много скоро ще заработи на по-висока мощност.

Това, което пропуска да каже, е, че и статора на електрогенератора на ШЕСТИ блок също беше сменен.

Така новото ядрено гориво, новият статор и многото съпътстващи дейности са олекотили централата с няколкостотин милиона лева.

В резултат на това … вижте първият ред от горната таблица.
Вместо повече ток АЕЦ-а ще произвежда, и той на практика от половин година произвежда, по-малко електроенергия, а за замазване на престъпленията и грабежите на ядрената мафия всички ние ще трябва да плащаме прескъпо.

Виновни? НЯМА!

А матряла си заслужава поредната гавра, защото даже няма да разпространи това поредно разобличение на енерГЕПИйната мафия, касаещо абсолютно всеки жител на територията.

На страниците на заявлението от АЕЦ-а към КЕВР има още много доказателства за престъпления, но ще реша дали да ви ги покажа, след като видя какъв ще бъде интереса към настоящето.

Георги Котев

котев

 

 

 

 

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе