АБВ пита: Защо не разследваме и намесата на САЩ във вътрешните ни работи?

в България

АБВ няма да подкрепи създаването на парламентарна комисия, която да разследва дали Турция и Русия се намесват във вътрешните ни работи. Това съобщи пред Btv зам.-председателят на партията Румен Петков.

„Ние не подписахме предложението, защото то е неубедително. Защо примерно липсват САЩ?“, попита той. Петков допълни, че учуден от искането на депутатите парламентът да разследва дали Москва и Анкара се месят във вътрешните ни работи при положение че това е отговорност на службите ни за сигурност.

„По двама души от парламентарна група – нали знаете, че става въпрос за общоселско събрание. Нищо не налага да се създаването на такава парламентарна комисия“, бе категоричен Румен Петков.

Той разкритикува остро Бойко Борисов за отменянето на големи обществени поръчки. “Премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър – те се учат по слухове. След като той обявява, че ще се работи по слухове, не виждам как ще се направят оттук нататък нормални поръчки”, каза Петков. По думите му, по-важното е дали засегнатите фирми ще се опитат да се защитят.

Той заяви, че индиректно Бойко Борисов е обвинил тръжните комисии в корупция и призова те да дадат обяснения. “Той, разбира се, целият в бяло”, допълни той. И посочи, че “ако това остане един епизод, а не стане сериал, ще бъде много жалко”. “Трябва да има проверки и обвинения”, смята Петков. / epicenter.bg

loading...
АБВ пита: Защо не разследваме и намесата на САЩ във вътрешните ни работи? by

Последни от България

Отиди Горе