Ангелкова е пак на черешата: пълни курортите ни с американци

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Дали масово американци почиват в Източна Европа, а нас ни заобикалят? Министър Ангелкова няма ли лично да наблюдава поставянето на билбордовете в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас ?

България ще се опита да привлече туристи от Ню Йорк. Това ще стане чрез разпространяване на рекламни билбордове в най-големият американски град, стана ясно от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тя участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм, което се проведе във Варна. Ангелкова уточни, че предстои да бъдат разработени маршрути, които ще представят на туристите балнео- и СПА възможностите, които предлага страната ни.

„За първи път ще рекламираме в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас онлайн и чрез билбордове. Ще можем да видим България на знакови места в Ню Йорк в рамките на два месеца. Ню Йорк е космополитен център, туристи от цял свят посещават този град. Досега там не сме имали рекламни активности и съвместно с общината в Ню Йорк ни предстои да имаме още допълнителни други дейности“, каза министър Ангелкова.

България е поставена на първо място по интерес от страна на германските туристи, на второ от холандските и на трето и четвърто от френските и руските, обяви още министърът.

В годишната програма за национална туристическа реклама за 2018 година Министерството на туризма залага на дигиталния маркетинг и онлайн активностите. Министър Ангелкова заяви, че сред водещите маркетингови цели на Програмата за национална реклама за 2018 г. е да се разширят позициите на страната на генериращите пазари чрез разнообразни туристически продукти и увеличаването на дела на вътрешния пазар. „Ориентирът е 10% ръст на туристите от тези дестинации през 2018 г. Важно е също да привличаме нови и перспективни пазари, като прогностичната цел е да стигнем 20% ръст от тях“, заяви още министър Ангелкова.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!
Отиди Горе