9-членно семейство живеещо в мазе на ръба на оцеляването, бащата с рак

в Некатегоризирани/НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

9-членно семейство живее в мазе в столичния квартал „Редута“ с общо 500 лева на месец. Въпреки тежкото си финансово положение семейство Маринови дори помагат на други хора в нужда. Тяхната история, която за няколко дни трогна стотици хора и в интернет, предаде БНТ.

Галина и Марин имат седем деца. Живеят в мазето на стара къща в квартал „Редута“. Преди четири години Марин е диагностициран с рак. Претърпява две операции и и не успява да се възстанови и да работи като строител както преди. Така деветимата живеят само с около 500 лева на месец.

Галя: „Не са достатъчни, като си платим наема и разходи, каквото остане за нас, с това караме.“

Въпреки трудностите децата ходят на училище и имат отличен успех. А на въпроса как се гледа такова голямо семейство, гордите родители отговарят така:

Марин: „С много любов.“

Галя: „Да, най-вече с много любов.“

Когато имат време, Галя и Марин дори помагат и на други хора в затруднено положение. От години те са доброволци към църква, където раздават обяд на бездомни хора.

Марин: „Така сме се събрали в църквата, кой с каквото може помага на другия, кой от каквото има нужда.“

Великденските празници посрещат скромно, но не се оплакват, защото са заедно. Не мечтаят за несметно богатство, а само за дом, в който да отгледат децата си и работа, която да ги подсигурява.

източник: 24chasa.bg