8-годишна почина след първата брачна нощ

в Свят

Йемен е една от страните, които до днес продължават да вярват, че забраняването на брака с малолетни може да бъде нарушаването на една вековна традиция. И докато за някои това ще бъде традиция, други виждат истински рай на педофилията. Последният абсурден инцидент се оказа фатален за 8-годишната булка, която сключи брак с много по-възрастния си партньор.

Съпругът бил с около 5 пъти по-възрастен от момичето, но това не го спряло да консумира брака и да убие детето в следствие на вътрешното кървене. След като момичето е закарано бързо в спешното отделение, лекарите се оказали напълно безсилни. Въпреки извършеното убийство, властите остават безучастни и изобщо не търсят нито родителите, нито „съпруга“.

Целият град Харад решава да запази мълчание по случая, а официалните говорители дори не желаят да дават отговори, след като не са били оторизирани да говорят по въпроса. Много бедни семейства от Йемен са готови да продадат детето си, за да изкарат пари и много от децата се раждат именно по тази причина – като форма на приходи. Бедността на хората показва, че 10.5 милиона души в Йемен са на ръба на бедността и не могат да си осигурят храна. През 2011 година Агенцията за защита на правата на човека настоява Йемен да промени законодателството и да забрани брак с малолетни. До този момент няма успех. / 1 DEN.bg

8-годишна почина след първата брачна нощ by