8 руски суперавтомобила, които “замалко” да влязат в производство

в Технологии
Loading...
ЗИЛ – Президентска лимузина

ЗИМ-12 “Акула”

Един от ретро флагманите на съветската автомобилна индустрия – ГАЗ ЗИМ-12 – е правен от края на 1950-те до 1960 г., наследен от известната “Чайка”. Тази красива концепция наскоро беше представена на дизайнерски конкурс.

“Волк”, плод на въображението на главния дизайнер на “Маруся Моторс” Игор Ермелин

За съжаление “Вълкът” никога не вижда бял свят по редица причини – основната от които, че компанията се разпадна през 2014 година.

ГАЗ-21

Тази красавица е може би типичната руска кола. Разработвана до края на 1970 г., тя е също първият ГАЗ, който носи името “Волга”, която остава в историята като най-луксозната кола, продавана някога на частно лице в СССР. Ето такава можеше да бъде…

LADA Evolution

По стара традиция в Русия се критикува всичко, де що е домашно производство. Разпадът на Съветския съюз е и много голям удар по автомобилната индустрия. Критиката може да е странна в случая с LADA, като се има предвид репутацията ѝ на надеждна кола през годините.

Въпреки това проблемът с много от тези автомобили е, че просто не изглеждат особено “секси”. Така че, когато излезе нещо с вида на концептуалната LADA Evolution, която изобщо не изглежда зле, тя така и не влиза в производство, на което най-малко един човек (авторът на този текст) се подхилква тихичко.

LADA Raven, карана от Дмитрий Лазарев

Ако си мислите, че LADA Evolution изглежда елегантно, то значи просто не сте виждали Raven. Истинската дефиниция на руската концептуална суперкола: такава, която не изглежда да бъде направена… никога… от никого.

Raven не прилича на никоя LADA, която някога сме могли да си представим.

Новата “Волга” от Станислав Чешуин

Авторът на текста вече си представя себе си зад волана на този звяр, а очите му се стрелкат някъде напред по пътя. Тази “мускулеста” “Волга” изглежда като нещо, което би било от полза на Клинт Истууд или Чарлз Бронсън.

Харесва ни толкова много, че ви даваме две снимки, на които да се порадвате!

ГАЗ-20М “Победа”

Преди легендарния ГАЗ-21 има и 20. Той наскоро получи нова надежда за живот. Една-две от колите вече са произведени (авторът на текста видя една по московските улици и замаааалко да предизвика катастрофа). През годините се появяват няколко подобни версии на тази концепция.

“Волга” 5000 GL

Внимание, хора, тази красавица все още има шанс да се появи на бял свят! От 2011 г. слушаме за това, че легендарната 5000 GL ще излезе на пазара. Дори се чу, че има готов прототип. Но това, което виждаме тук, вероятно е само фотошоп. Но пък не е причина да губим надежда! Russia Beyond

ПО ТЕМАТА

Руснаците не можели да правят автомобили? Я пак! Вижте това ВИДЕО..

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ВИДЕО: Новата “Волга” смая американски експерти

ВИДЕО: ГАЗ готви подобрена версия на “Волга” 5000 GL

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе