5-годишно дете от Чечения постави световен рекорд: направи 4105 лицеви опори без почивка, Кадиров му подари бял мерцедес (ВИДЕА)

в СВЯТ
Силата и издръжливостта на Рахим Куриев са зашеметяващи!

Петгодишният Рахим Куриев постави нов световен рекорд. „Чеченският Шварценегер“ тренира интензивно, което му даде възможност да направи 4105 лицеви опори за 2 часа и 25 минути – без почивка. Рекордът е записан от чеченското министерство на спорта, което потвърди, че младият спортист е изключително издръжлив и силен.

Рахим спортува вече повече от една година. Той не членува в спортен клуб, но тренира у дома под родителски надзор.

Куриев може да прави шпагат, да ходи на ръце и да прави набирания, докато държи тялото си в перпендикулярна позиция. Благодарение на редовните тренировки петгодишното момче има впечатляващи мускули, на които могат да завидят и мъжете.

Рахим планирал да направи 5 хил. лицеви опори, но успява да се справи с малко повече от 4 хиляди. Той не постига целта си, но се превръща  в рекордьор. Малкият жител на Чечения подобри неотдавнашния рекорд, поставен от петгодишния Бату Боткаев от Елиста. На 27 декември 2015 г. той направи 4050 лицеви опори. До момента най-издръжливото дете на планетата бе седемгодишнен киевчанин, който направи 4 хил. лицеви опори за два часа и половина.

Сега световният рекордьор обаче се казва Рахим. Той не планира да спре до тук, но най-вероятно ще се опита да подобри собствения си рекорд. Момчето посвети победата си на президента на Чечения Рамзан Кадиров.

Russia Beyond