4000 бежанци заляха 13-хиляден сръбски град

в Свят
Loading...

Граничният град Прешево, намиращ се на границата на Македония със Сърбия, осъмна “залят” от 4000 бежанци. Положението в Прешево е много сериозно, защото бежанците стоят на километрични опашки, за да влязат в центъра за бежанци.

На посещение днес по обед в града бяха висшият сръбски правителствен представител Зоран Станкович, който е бивш военен министър на страната, и английският посланик в западната ни съседка. Зоран Станкович съобщи, че целта е да се запознаят с подготовката и изграждането на втори център за прием на бежанци в страната, както и с обстановката.

„Обектите в Миратовачко поле трябва да бъдат колкото се може по-бързо завършени и след това този голям проблем с бежанците да бъде решен по адекватен начин, защото идващите тук бягат от война“, каза Зоран Станкович пред БНР.

Той обеща, че Белград ще помогнат на местните власти в Прешево с каквото могат, за да преодолеят сериозния наплив от сутринта на 4000 бежанци, които освен че са разпънали палатки, но са и окупирали града в очакване на транспортиране до Белград, а друга част да влезе в бежанския център.

Според сръбския Червен кръст страната има храна за бежанците, идващи от Близкия изток, за най-много 4 дни, обявиха от хуманитарната организация.

източник: Гласове

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе