The Bulgarian Times

37-годишен биткойн милиардер иска да превърне Пуерто Рико в криптоутопия

в Крипто и блокчейн

Не позволявайте на тази външност да ви заблуди – Брок Пиърс е биткойн милиардер. Той навлиза в бизнеса, когато идеята за криптовалути е още в началото си. Всъщност Брок изкарва първите си 50 000 биткойна практически без никакъв разход. След това загубва хард диска си и така „изгаря“ с около 320 милиона долара по днешни биткойни цени.

Но това не му пречи.

Брок просто свива рамене, защото знае, че така или иначе е напред в играта. Насочва се към блокчейн технологиите и днес е на девето място в класацията на „Форбс“ на криптобогаташите с 1 милиард долара.

След като ураганът Мария удари Пуерто Рико, той се премества на острова и обещава да му помогне да се възстанови. Той и много други криптоинвеститори искат да превърнат острова в криптоутопия, не на последно място защото има благоприятна данъчна политика за криптоинвестиции. Той оглавява събитията Restart и Puerto Crypto на острова.

Навлизайки в бизнеса, милиардерът основава нова компания на всеки 45 дни. Занимава се с онлайн казиното Playsino, основава Blockchain Capital, председател е на Blockchain Capital и член на управата на Bitcoin Foundation.

Когато „Форбс“ го интервюира за класацията си, той отказва да назове личното си богатство.

„За мен милиардер не е човек с милиард долара, а някой, който може да повлияе положително на милиард души“, казва Брок Пиърс.

Иво Цеков, Kldata.com

Последни от Крипто и блокчейн

Отиди Горе