30% от американците вярват, че доларът е подкрепен от злато

в Крипто
Loading...

Genesis Mining проведе проучване, в което попита какво подкрепя американският долар.

Очевидно около 30% от американската общественост вярва, че доларът все още е подкрепен от злато.

Системата, Бретън Уудс, приключи през 1971 г. и тогава конвертируемостта на USD в злато официално беше прекратена. Доларът се превърна в автономна фиатна валута, а обменните курсове бяха свободно плаващи. Въпреки че това се случи преди близо 50 години, някои американци все още са под впечатлението, че златото е обвързано с долара по някакъв начин.

Проучване на обществото

Доставчикът на хешираща мощност за добив на Биткойн, Genesis Mining, проведе анкета, която показва всъщност колко малко знае обществото за валутата, която използва всеки ден. Това са резултатите.

-29,3% от обществеността вярва, че доларът е подкрепен от злато.
-30,1% казват, че правителството го подкрепя.
-7,1% не казаха нищо.
-5.8% казаха облигации.
-4,1% казаха нефт.
-23,6% са казали, че нямат представа.

Резултатите са доста интересни. Погрешното разбиране за американския долар изглежда сериозно, като почти една четвърт от всички хора нямат никаква представа за това, което го подкрепя. И все пак, както пише един потребител в Twitter, 4,1% от американците, които са отговорили с „петрол“, може да имат по-задълбочени разсъждения, които стоят зад отговора им.

Какво означава тази вяра в златото за Биткойн

Като цяло, това показва колко интуитивна е идеята, че дадена валута трябва да бъде подкрепена от нещо. Все пак, голяма част от обществеността се вкопчва в златото като основа за разбиране на долара – за съжаление обаче, тази идея вече не съществува от десетилетия.

Анкетата може да се окаже полезна за разбиране как най-добре да се обясни Биткойн на някого. Например, образоването на обществеността за долара лесно би могло да бъде считано за преход към обсъждане на алтернативи. Една от тези алтернативи определено е Биткойн и други криптовалути, особено като се има предвид, че мнозина виждат първата децентрализирана криптовалута в света като валидна алтернатива на икономическата нестабилност.

Така че, анкетата е притеснителна. В крайна сметка, това демонстрира колко е невежа голямата част от обществеността към валутата, която използват всеки ден. Добрата новина е обаче, че тя доказва, че има тенденция хората да знаят, че фиатната валута трябва да бъде подкрепена с реална стойност – и това е добра отправна точка за дискусии относно Биткойн. Cryptodnes. BG

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе