Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

$30 милиона в Tether се изпращат ежедневно от Русия до Китай

в Крипто
Loading...

Китай е известен със строгия си контрол върху капитала. За да избегнат това, китайските вносители, когато са в Русия, купуват огромно количество Tether (USDT) и изпращат до 30 милиона долара всеки ден обратно в Китай.

За тази цел преди изкупуваха биткойн, обаче, след като криптовалутата се срина миналата година, те преминаха към USDT.

Московските търговци на криптовалути казват, че макар да има въпроси дали Tether е достатъчно подкрепен с USD или не, на този пазар никой не го интересува.

Московските OTC крипто трейдъри работят 24/7

Пример за OTC (Over-the-counter) търговска компания в Москва, чийто персонал предпочете да не бъде назован, каза, че китайските бизнесмени идват в офиса им всеки ден с тонове пари, за да изпращат обратно у дома, използвайки криптовалути. Ежедневно оттам се изпращат близо 3 милиона долара.

Любопитното е, че използват Tether за това. В миналото предпочитаният актив беше Биткойн, но след ужасната 2018 г. китайските търговци започнаха да използват USDT, за да изпращат големи суми пари у дома, за да избегнат контрола на капитала, наложен на гражданите от правителството.

Масивни ежедневни покупки на USDT

Tether често се използва за преместване на средства между борсите, а в случая на китайските предприемачи, паричните преводи са реален, безупречен случай на използване на USDT. По правило те купуват от 10 милиона до 30 милиона долара в Tether всеки ден.

В интервю шефът на отдела за извънборсови сделки в Huobi за Русия, Мая Шахназарова, потвърди това.

Те натрупват много пари в Москва и се нуждаят от Tether, за да ги прехвърлят в Китай.

В Китай предприемачите продават своя стейбълкон за юан на извънборсови пазари, регистрирани на официално регулирани борси, като Huobi и OKEx.

Китайските закони за контрол на капитала ограничават всеки да купува или продава не повече от 50 000 долара годишно. Tether помага да се избегнат тези правила.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе