30-годишен пожарникар присъединил се към въстанието на жилетките е прострелян в главата от полицията и в момента е в кома (ВИДЕО)

в СВЯТ

30-ГОДИШНИЯТ ПОЖАРНИКАР ОЛИВИЕ БЕЗИАД, БАЩА НА ТРИ ДЕЦА, КОЙТО СЕ Е ПРИСЪЕДИНИЛ КЪМ ВЪСТАНИЕТО НА ЖИЛЕТКИТЕ В БОРДО, В СЪБОТА Е БИЛ ПРОСТРЕЛЯН ОТЗАД В ГЛАВАТА ОТ ФРЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ, В МОМЕНТА Е В КОМА

„ПРОТЕСТЪТ СРЕЩУ МАКРОН ПРОДЪЛЖАВА“

„…След произвеждането на изстрела, се вижда как друг униформен полицай хвърля срещу г-н Безиад и нервно-паралитична граната.

„Стреляха ни като зайци“, каза съпругата му г-жа Безиад, която потвърди, че мъжът й е изпаднал в кома.

Префектът на местната полиция нареди започването на пълно разследване, твърдейки че „гангстери от Жълтите жилетки се опитали да нападнат магазин на „Епъл“ на същото място по време на откриването на стрелбата.
Полицейски командир в Тулон, на френското средиземноморско крайбрежие също е под следствие за нанасяне на системни побоища на протестиращи жилетки по време на протестите им.

В неделя, полицейските спецчасти CRS /Compagnies Républicaines de Sécurité – Републикански части за сигурност, в състава на Националната полиция/ бяха забелязани за първи път от началото на протестите да размахват срещу демонстрантите полуавтоматични оръжия с бойни амуниции в Париж…“

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion