3-та химическа атака в Сирия: Терористите обстреляха сирийската армия в Алепо със снаряди с отровен газ

в Свят

Въоръжените бандформирования обстреляха позициите на правителствените сили в района на международното летище в Алепо, предаде в неделя ливанската телевизия «Ал-Маядин». По данни на ливанската телевизия, в хода на артилерийска атака по местността Карам-ет-Тараб терористите приложили снаряди с отровен газ. Според последната информация от телевизията, към настоящия момент най-малко 28 сирийски военнослужещи са ранени.

По-рано беше съобщено, че специалистите от войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) ВС РФ, са открили доказателства за използвано химическо оръжие от терористите в югоизточната част на сирийския Алепо. Инцидентът, е вече трета поредна химическа атака от страна на ислямистите, само за последните 2 седмици в Алепо. Предишният такъв обстрел беше извършен на 3 ноември – тогава снарядите с токсичен газ избухнаха в районите Мусайбин, Минян, и в Нов Алепо, в югозападната част на града.
На 30 октомври бойците използваха химическо оръжие в района на Академията » Асад», когато един човек загина, и над 40 бяха ранени.

Както съобщи в последствие Министерството на отбраната на Русия, при обстрела терористите са използвали снаряди съдържащи газообразен хлор. / NewsFront – Bulgaria

loading...
3-та химическа атака в Сирия: Терористите обстреляха сирийската армия в Алепо със снаряди с отровен газ by

Последни от Свят

Отиди Горе