The Bulgarian Times

21-годишна чаровница от Елин Пелин е новата Мис България

в България
Loading...

image

Марина Войкова от Елин Пелин бе избрана сред 18 претендентки за короната

 

Победителката в “Мис България 2015” е 21-годишната Марина Войкова от Елин Пелин. Тя получи стипендия на стойност 8000 евро от училището за мода „Академия дел Лусо” в Милано.

Директорът на италианската школа Розарио Бове, който е член на журито връчи лично чека на късметлийката тази вечер по време на официалната церемония.

Общо 18 момичета на възраст от 17 до 27 години се състезаваха в най-престижния конкурс за красота у нас.  Победителката и двете й подгласнички ще представят България на международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през 2016 г.

image

Марина е от град Елин Пелин. Висока е 176 см и мерките и са 85/64/93. Завършила е Класическата гимназия, а в момента живее в София, където следва Българска филология.

Toвa дaлeч нe e пъpвaтa титлa на Марина cлeд като пpeди 11 гoдини – пpeз 2004 гoдинa, ce окичва и c титлaтa Mини Mиc Бългapия. Toгaвa нacтoящaтa миска e eдвa нa дeвeт годинки.

image

 В комисията с оценяващи влизат 10 души – модни специалисти и бивши миски като Наталия Гуркова и Елена Ангелова. След като миналата година Жени Калканджиева изтегли „Визаж” от организацията на конкурса, тази година негов двигател е агенция „Интерсаунд” в лицето на Ирина Папазова. Победителката в „Мис България” няма да представя страната ни на „Мис Свят” заради скъпия лиценз.

Журито на “Мис България 2015” гласува явно и в пряк тв ефир, а неговият 11-ти член бяха зрителите, които ще подкрепиха фаворитките си онлайн на сайта на конкурса.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе