20 от яхтите на руски милиардери струват повече от всичките бойни кораби на ВМФ на Русия

в Лайфстайл
Loading...

Суперяхтите са създадени, за да могат собствениците им да демонстрират превъзходство и възможности. Корабът мечта трябва да се набива на очи на рейд и да поразява въображението.

 

Електрически установки, съпоставими по мощност с атомни централи, локално брониране, радари с военен диапазон, системи за радиоелектронна борба, бордови авиационни комплекси, миниподводници, вертолети… По размери и снаряжение те нямат равни на себе си. Цената на една мегаяхта може да надвиши разходите за модернизацията на „Адмирал Нахимов“. Частните яхти все повече заприличват на военни кораби, олицетворявайки силата и богатството на собствениците си, пише германското списание „Билд“.

Мегаяхтата е предизвикателство към стихиите! Лична територия, неподвластна на никакви санкции и превратности на съдбата. За разлика от вилите и дворците, яхтата може всеки момент да вдигне котва, да отплува в океана и собственикът й да продължи непринудено общуване в кръг от избрани.

Сред имената на яхтите са: Dilbar, Eclipse, Luna, Madam Gu, Serene, Ocean Victory, Sailing Yaght “A”, Palladium, Here Comes The Sun, Motor Yacht “A”, Nirvana, Anastasia, Rahil, Tango, Quantum Blue, Ice, Graceful, Kibo, Barbara, Galactica Super Nova.

Геополитическото значение на такава ескадра надхвърля влиянието на оперативно съединение на ВМФ в Средиземно море, а 100-метровите мачти затъмняват димния шлейф на „Кузнецов“.

И това не е преувеличение. Стойността на такава ескадра е съпоставима с най-големите отбранителни проекти във водещи европейски страни.

Белоснежните яхти на американските милионери дефилират всяка година във Форт Лодърдейл, Флорида.

Кои са флагманите на руската суперескадра

162-метровият Eclipse

По размери и водоизместване крайцерът „Маршал Устинов“ и яхтата съвпадат, с малка разлика – Eclipse е по-тежък с 2 хиляди тона. И струва 1,2 милиарда долара.

„Еклипс“ води за непрекъсната борба с конкурентите си за званието „най-дългата и най-разкошната яхта в света“. На нея има всичко. По данни на вестник „Таймс“, една от водещите френски компании дори е създала система за противоракетна защита на „Еклипс“.

Суперяхтата „Луна“ е 115-метрова експедиционна яхта, предназначена за плаване във всякакви ширини.

Крайцерът „Маршал Устинов“ и яхтата „Еклипс“ са собственост на Роман Абрамович – крупен руски бизнесмен, нефтен магнат и предприемач.

Яхтата Dilbar е дълга 156 метра. Мощността на електрогенераторите е 30 мегавата, което е огромна мощност за кораб.

30 мегавата осигуряват един енергоблок на плаващата АЕЦ „Академик Ломоносов“. За какво са й нужни на Dilbar такива енергийни възможности?

Яхтата е снаряжена с различно високотехнологично оборудване – от радари с военно назначение до безкрайни асансьори, различна автоматика и др. Всеки елемент от конструкцията й е буквално пронизан от потоци електричество. Водоизместването на яхтата е 15 хиляди тона. Собственикът й е Алишер Усманов – руски предприемач и меценат от узбекски произход, милиардер.

Суперяхтите са създадени, за да могат собствениците им да демонстрират превъзходство и възможности. Корабът мечта трябва да се набива на очи на рейд и да поразява въображението.

Така смята собственикът на Sailing Yacht A, третият по големина кораб в света – Андрей Мелниченко – предприемач, индустриалец и меценат. По своя тонаж този осемпалубен шедьовър е по-голям от корабите „Седов“ и „Крузенштерн“, взети заедно.

За да повишат маневреността си и възможностите си, яхтите преминават през Суецкия и Панамския канал, без буксири; те са снаряжени с допълнителни силови установки на основата на най-добрите технологии във военното корабостроене.

Електротрансмисия плавно предава енергията от два дизела към гребните електромотори, без вибрации и акустични шумове, в пълна хармония с природата.

Собственикът отделя много внимание на собствената си сигурност. В яхтата има висша защита, която по назначението си прилича на защитата на бойни кораби от миналото.

Мелниченко е собственик и на яхтата Motor Yacht A, която доказва, че нейният собственик не е с нормално въображение и възможности.

Благодарение на екстравагантния си облик тази 114-метрова лодка се прочува в света като „руския Замволт“. Не можеш да не й се възхитиш. Тези частни империи се възвисяват над морските простори.

Суперяхтата „Галактика Супер Нова“ е собственост на Вагит Алекперов, собственика на „Лукойл“.

Яхтите на милиардерите разполагат с миниподводници, запасни вертолети, гориво и различен инвентар. С такива средства те могат с месеци да не виждат бреговете, съхранявайки пълната си автономност в океана. Наличието на „кораби за комплексно снабдяване“ придава на флотилиите от суперяхти облика на пълноценни съединения на ВМФ.

 

Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Яхта №1 в света плава край Монако за Формула 1 (ВИДЕО)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

https://bultimes.com/%d0%b1%d0%b3-%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%b8-%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b4%d0%b8%d0%b2/

Ген. Иванов: Луканов и Тодор Вълчев създадоха 100 фалшиви банки!

Докладът ”Добрев”

Loading...

Последни от Лайфстайл

Отиди Горе