2 500 долара заплата на протестиращите срещу Тръмп

в СВЯТ

В САЩ се разгръща кампания за платени протести срещу новоизбрания президент Доналд Тръмп. Както съобщава вестник Washington Times, на хората, които ще участват в подобни акции, се предлага възнаграждение в размер на 2500 долара на месец плюс почасово заплащане за непосредствено участие в мероприятията по 50 долара на час.

В публикацията се прилагат конкретни примери — рекламни обяви, поместени от профилирани компании и организации.

В частност, фирмата от Сан Франциско, щата Калифорния  Demand Protest  призовава:

«Бори се срещу Тръмп и печели!» «Ще плащаме на хората, които са политически мотивирани, за да защитят това, в което вярват», — пояснява компанията, която се позиционира като «най-голямата в САЩ частна организация за организиране на подкрепа отдолу».

«Вие и без това смятахте да действате, защо не се присъедините към нас? — продължава да увещава компанията своите потенциални клиенти. — В момента са ни нужни оперативни хора, за да помогнат да се даде мощен сигнал на предстоящите протести по повод инаугурацията на Тръмп».

Самият Тръмп още по време на предизборната кампания написа, че противниците му, чийто митинги не се много посетени, плащат заплата, за да си подсигурят простите срещу него. На митингите на Тръмп винаги има много хора, които дори чакат на опашка, за да го видят.

Washington Times цитира конкретните обяви за наемане на активисти срещу Тръмп. Според изданието, чрез заплатата и почасовото заплащане, включително медицинска застраховка, се набавят щатни «оперативни работници». Условие за получаване на пари е участието «поне в шест мероприятия за година».

Според публикацията, реклама от този вид може да се види «в над 20 градове в САЩ». / News Front ПП