Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

18 милиона Биткойна вече са изкопани!

в Крипто
Loading...

Както разкрива “Statoshi.Info”, неотдавнашен блок бележи 18 милионната изкопана монета. Това означава, че остават три милиона BTC извън сегашното предлагане, което е в размер от 21 милиона максимум. Преди броени часове 18-милионният Биткойн беше добит.

Въпреки че може и да изглежда незначително за хората, които не са част от крипто-индустрията, Биткойн-общността отпразнува това събитие.

Има добра причина за това: стриктният заложен дефицит на Биткойн, който мнозина казват, че дава на криптовалутата голямо предимство пред фиатните пари и другите криптовалути, се смята, че допринася за стойността на актива.

Базираната в Мюнхен финансова институция “Bayerische Landesbank” (BayernLB) прогнозира, че халвингът – ключово събитие за Биткойн – ще тласне флагманската криптовалута до предишните си максимуми.

В обширно проучване, написана от старши анализатор Мануел Андерш, беше обяснено, че поради своите характеристики и прилики със златото, цената на Биткойн може да бъде предвидена от запасите към поток (stock-to-flow) модела.

Той сочи, че след халвинга на Биткойн през следващата година, криптовалутата ще има справедлива оценка от 90,000 долара на монета.

Моделът на “BayernLB” е произведен от модел, направен от “PlanB”, който е анализатор, работещ в европейска финансова институция.

Наскоро той определи, че този модел е съвместно интегриран с цената на Биткойн, което предполага, че има доста голяма вероятност BTC да се изстреля по-високо вследствие на халвинга.

Анализаторът също откри, че неговият модел отговаря на ценовото действие на Биткойн до 95% R2. Това е статистически показател, използван за представяне на точността на даден модел (100% е перфектно, 0% е абсолютно неточно).

По време на “Satoshi round table” по-рано тази година възникна дискусия относно премахването на строгия лимит от 21 милиона BTC.

Мат Луонго, основателят на “Fold” и продуктов ръководител в “Keep”, коментира темата след събитието, обяснявайки защо над 21 милиона BTC могат да имат смисъл в крайна сметка.

Луонго обясни, че макар че би било несправедливо да се предполага какво ще се случи с Биткойн, таксите за транзакции в дългосрочен план и евентуален намаляващ брой миньори може да представлява сериозна заплаха за блокчейна.

Cryptodnes. bg

Алекс Бит: „По биткойна ще се разбере, дали е създаден квантовия компютър“

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе