Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

17,3 млн. американци смятат, че шоколадово мляко идва от кафяви крави

в Свят
Loading...

17,3 млн. американци смятат, че шоколадово мляко идва от кафяви крави

 Това сочи изследване, проведено от Центъра по иновации за млечни продукти в САЩ. “Малко е…изненадващо. Дори нямаме обяснение защо хората биха направили подобна асоциация”, коментира говорителката на кампанията пред Си Ен Ен стряскащите резултати, демонстриращи абсолютна липса на информираност и представа за света.

“Нека бъдем откровени, някои въпроси и митове, свързани с млякото могат да ни накарат да се усмихнем. Но е важно да знаем, че точната информация ни е нужна, за да направим най-добрите избори за себе си и семействата си по отношение на храната”, написаха днес в сайта си от Центъра, правейки шеговито намигване към “7-те процента”.

Въпросната онлайн анкета е била проведена в рамките на 5-дневен срок и е обхванала 1000 участници от 50 щата, които са били разпитани във връзка с кампанията на центъра за промотиране на здравословни млечни продукти и екоферми.

И все пак, нека този процент не ви плаши толкова. Особено предвид факта, че далеч по-зашеметяващи са резултатите от допитване, проведено през 2014 годна, което доказва, че цяла една четвърт от американците не знаят, че Земята се върти около слънцето. Проучване отпреди 2 години пък фрапира с извода, че 80% от гражданите на САЩ искат задължително въвеждане на етикет на храните, “информиращ за опасността от ДНК”. По-конкретно те са одобрили това: “Този продукт съдържа дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК). “Сърджън Дженеръл” е доказал, че ДНК-то води до редица болести, както при хората, така и при животните. В някои свои конфигурации той може да причини дори рак или инфаркт. Бременните жени са най-уязвими от предаване на ДНК-то на своите деца!”.  Актуално

60 000 вдебилени US идиоти отблъскват урагана “Ирма” с вентилатори… (обновена)

 

Последни от Свят

Отиди Горе