13 146 лв. държавна заплата без премиите за шефката на финансовия надзор

в България
Loading...

Вместо досегашните 5000 лв., новата държавна заплата на шефката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова става 13 146 лв. Отделно, комисарите си разпределят по няколко заплати годишно и като различни видове премии и бонуси. Така любителката на скъпи автомобили, която се прочу с използването на няколко служебни коли, изпратена на поста от финмина Владислав Горанов ще се радва на средно 20 бона на месец, пресмятат експерти.

Новата й заместничка и бивша депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова, по-известна с изчитането на римско VII като ВиАйАй от парламентарната трибуна, което е сериозен индикатор за нейния капацитет, ще се разписва срещу месечно възнаграждение от 12 003 лв. Толкова ще вземат и другите двама замове в КФН. Това са бившият шеф на НАП и за малко заместник-министър на финансите в Борисов 3 Бойко Атанасов и Ралица Агаин – ексдепутатка от НДСВ и Новото време. Отделно за тях ще има и бонуси. „Само” 11 432 лв. се полагат за единствения останал член на Комисията Владимир Савов, който отговаря за защитата на потребителите на финансови услуги. За работата му съдим най-малко по произвола и издевателствата на застрахователите при забавянето или неизплащането на ангажиментите им към потребителите, на които милиони българи са жертви. Тази заплата е с 428 лв. по-висока от възнагражданието на президента на репубиката. Който, за разлика от Савов, няма възможност за многохилядни бонуси.

Чиновниците оправдават наглостта си с промените в закона, прокарани от това мнозинство, които им позволиха да се финансират и от бюджета, и от такси върху подопечните си финансови институции, които в крайна сметка също идват от джоба ни, защото се отразяват в по-високи такси – например предстоящото вдигане на Гражданската отговорност, която на практика си е данък, но в частна полза. Били си удвоили приходите от 11млн. на 20 000 000 лева и явно се чудят какво да ги правят.

В същото време заради суми по 200 000 – 300 000 лв. затварят областни болници със стотици хиляди хора контингент.

19MIN.BG

Loading...

Последни от България

Отиди Горе