12 загинали при стрелба в американски град

в ПО СВЕТА

12 души загинаха, а четирима са ранени при престрелка в сграда на общината в град Вирджиния бийч. От полицията заявиха, че заподозреният е действал сам. Според властите, той е бил дългогодишен служител и е стрелял „безразборно“.

Мъжът е носел оръжие 45-и калибър, а пълнителите, които е ползвал, са съдържали повече муниции от обичайното.

Самоличността на нападателя вече е установена . Той е бил убит при престрелка с полицията. Към момента няма информация за състоянието на пострадалите. Сред ранените има един полицай, но животът му е бил спасен от бронираната жилетка.

Полицаите са ранили по време на престрелка въоръженото лице, открило стрелба вчера в сградата на общината в курортния град Вирджиния Бийч, щата Вирджиния, впоследствие той умрял. Това съобщи на пресконференция, излъчена по Си Ен Ен началникът на полицията във Вирджиния Бийч Джеймс Сервера, цитиран от ТАСС.

„Заподозреният влязъл в престрелка с полицаите и бил ранен“, каза той. „Полицаите направили това, което са длъжни да направят – оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той починал от раните си“, заяви Сервера. Началникът на полицията уточни, че жертвите на трагедията са станали 12. Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола. Сервера отбеляза, че самоличността на стрелеца е известна, но все още няма да бъде съобщавана, защото не са уведомени роднините му. По последни данни на полицията общински служител с голям стаж е открил стрелба по своите колеги. БTA