1016 пощенски клона в Хърватия конвертират фиатни в криптовалути

в Крипто
Loading...

Мрежа от 1 016 пощенски станции в Хърватия пилотира нова крипто програма за преобразуване на фиатни валути в Биткойн, Етериум, Stellar, XRP и EOS, според съобщение за пресата.

“Целта на хърватската поща е да предложи възможност за замяна на криптовалути във всички големи населени места и туристически центрове в Хърватия.”

Пилотът на пощенската станция в Задар е в сътрудничество с Electrocoin, хърватска компания, която управлява крипто борсата Bitcoin-mjenjacnica от 2014 г. насам.

Задар не е първата пощенска мрежа в Европа, която подкрепя криптовалутите.

Миналата година, австрийската поща стартира програма с BitPanda To Go, която позволява на клиентите да купуват Биткойн, Етериум, Лайткойн, IOTA, XRP, Dash, Komodo и Биткойн Кеш в над 400 клона в цялата страна.

През май, Eligma пусна своята система Elipay в Хърватия, където купувачите вече могат да плащат за стоки и услуги онлайн и във физически магазини, използвайки Биткойн (BTC), Биткойн Кеш (BCH) и Етериум (ETH), наред с други криптовалути. Главният изпълнителен директор на Bitcoin.com, Роджър Вер, иницира първата сделка в Хърватия, използвайки BCH, за да плати за престоя си в Navis Design Hotel.

Cryptodnes. bg

Най-оптимистичните прогнози за цената на Биткойн

 

Последни от Крипто

Отиди Горе