10 признака, че имате висок интелект

в ПО СВЕТА

Много години се изучава работата на човешкия мозък и въпреки постиженията на науката, този орган остава най-загадъчният в организма на човека. Има много тестове за определяне на IQ; чрез интернет всеки може да провери интелектуалните си способности. По времето на многобройни изследвания учените открили десет признака, които притежават високоинтелектуалните личности.

1. Учените Норман Ли и Санюши Канзава стигнали до извода, че хора, които са склонни към самота, имат високи интелектуални възможности. Концентрацията на мисли се постига трудно в голяма компания; когато човек е сам, по-лесно усвоява информацията и по-лесно я придобива.

2. Четящите книги имат висок интелект и в това твърдение никой не се съмнява. Книгите дават на човека голям запас от знания в различни сфери в живота.

3. Ако човек е най-възрастният член в семейството, това означава, че има висок интелект. По-възрастните членове на семейството са по-развити и по-опитни от предишното поколение.

4. На високите по ръст хора знанията се отдават по-лесно.

5. Аскетичното телосложение по отношение на интелекта има предимство пред хората с наднормено тегло. Хората с нормално тегло имат добри обменни процеси, което влияе положително на работата на мозъка.

6. Норвежкият медик Карл Пинска направил необичайния извод – размерът на безименния пръст на човека влияе върху математическите му способности. Когато той е по-дълъг, по-добре е развита склонността му към точните науки.

7. Песимистичното мислене е характерно за умните хора, което по принцип е логично. Хората, които имат богат кръгозор, по-лесно намират начин да решат един или друг проблем и не се осланят на щастливия случай.

8. Умните хора имат богат лексикален фонд. В нестандартна ситуация тези хора бързо намират подходящата дума.

9. Хората, които имат светли очи, са по-умни от хората с тъмни очи.

10. Хората, които се занимават с тежък физически труд, най-често имат високо IQ.

Издaтeлcтвo PACПEP

 

ПО ТЕМАТА: