Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

⚠ В Н И М А НИ Е ⚠ ГМО в БЪЛГАРИЯ: Пълната история на „МОНСАНТО” – най-злокобната световна корпорация

в България/Любопитно/Свят
Loading...

Линкове използвани във видеото:

Fertiland , Forbes , Anonybulgaria , Fertiland.bg , Ncbi.nlm.nih.gov

Скритата Истина

# ГМО

Пълната история на „МОНСАНТО” – най-злокобната световна корпорация

От всички вилнеещи мегакорпорации Монсанто е тази, която последователно отстрани съперниците си и си спечели короната на „най-злонамерената корпорация в света”. Тя не се задоволи с това просто да си седи на трона на разрушението, а се концентрира върху по-нови, по-научно иновативни начини за нанасяне на вреди върху планетата и нейните обитатели.

monesanto

1901 г.: Компанията е основана от Джон Франсис Куини (John Francis Queeny), член на ордена на Малтийските рицари, тридесетгодишен фармацевтичен ветеран, женен за Олга Мендес Монсанто (Olga Mendez Monsanto), чието име носи и химическият концерн Монсанто (Monsanto Chemical Works). Първият продукт на компанията е химикалът захарин, продаден на “Кока-Кола” като изкуствен подсладител.

Дори и тогава правителството е разбрало, че захаринът е отровен и е завело дело, за да го спре от производство, но е загубило делото в съда и така е отворило кутията на Пандора на “Монсанто”, която трови света с безалкохолните напитки.

Джон Куини
Джон Куини

1920-те: “Монсанто” разширява производството си с индустриални химикали и лекарства и става най-големият в света производител на аспирин, ацетилсалицилова киселина (отровна, разбира се). Това е и времето, когато нещата започват да се движат в ужасяващо погрешна посока за планетата в бързината да се въведат полихлорираните бифенили (ПХБФ) на компанията.

„ПХБФ са се смятали за химикал-индустриално чудо, за незапалимо масло, за неподатливи на разлагане и с почти неограничено приложение. Днес те се смятат за една от най-тежките химически заплахи за планетата. Широко използвани като смазочни масла, хидравлични течности, водоустойчиви тъкани и течни уплътнители, ПХБФ са силни канцерогени и са предпоставка за появата на заболявания на репродуктивната и имунната система, както и на заболявания в процеса на растеж на организма. Световният център за производство на ПХБФ е фабриката на „Монсанто” в покрайнините на Ийст Сейнт Луис, щата Илинойс, където е регистриран и най-високият в държавата процент на смъртност сред новородените и преждевременни раждания.”(1)

Въпреки че в крайна сметка след петдесет години ПХБФ биват забранени заради причинените вреди, те все още присъстват в кръвта и клетките на тъканите на всички хора и животни по цялото земно кълбо. Представени по-късно в съда документи показват, че „Монсанто” е била напълно наясно със смъртоносните ефекти, но престъпно ги е скрила от обществеността, за да може влакът на лесната печалба от ПХБФ да продължи да се движи с пълна скорост!

1930-те: Монсанто създава първите си хибридни семена за посев и разширява дейността си с перилни препарати, сапуни, индустриални почистващи препарати, синтетични гуми и пластмаси. О да, всички токсични, разбира се!

1940-те: Компанията започва проучване по проекта „Манхатън” върху използването на уран за първата атомна бомба, която по-късно ще бъде хвърлена върху Хирошима и Нагасаки, избивайки стотици хиляди японци, корейци и американски военнослужещи и отравяйки други милиони хора.

Компанията продължава своя нестихващ убийствен гуляй чрез създаването на пестициди за земеделието, съдържащи смъртоносния диоксин, който трови запасите от храна и вода. По-късно става ясно, че „Монсанто” е „пропуснала” да разкрие, че диоксинът е използван в широк спектър от нейни продукти, защото ако го направи, ще бъде принудена да признае, че е създала истински ад на Земята.

1950-те: Тясно свързана с компанията „Уолт Дисни”, Монсанто създава няколко атракции в „Земята на бъдещето” на Дисни, излагайки знаменитостите на въздействието на химикали и пластмаси. Нейната „Къща на бъдещето” е конструирана изцяло от токсични пластмаси, които не са биоразградими, както твърди компанията. Какво, „Монсанто” е излъгала? Шокиран съм!

„След като е забавлявала общо двадесет милиона посетители в периода 1957-1967 г., къщата най-накрая бива съборена от «Дисни», но това не става без борба. Според «Monsanto Magazine” разбиващите топки буквално отскачали от подсиления със стъклени влакна материал от полиестер. Горелките, пневматичните чукове, верижните триони и механичните лопати не свършили работа. Най-накрая били използвани омотани кабели, за да се събори къщата парче по парче и да се извози.” (2)

Диснифицираната представа на Монсанто за бъдещето:

1960-те: „Монсанто”, заедно с химическият си партньор по престъпления „DOW Chemical”, произвежда свързания с диоксина Ейджънт Ориндж (Agent Orange), използван от САЩ при инвазията им във Виетнам. Резултатите? Над три милиона души засегнати, половин милион цивилни виетнамци – мъртви, половин милион виетнамски бебета с вродени дефекти и хиляди американски ветерани, страдащи и умиращи от неговото въздействие и до ден-днешен.

Децата във Виетнам продължават да се раждат и днес с увреждания заради Монсанто.
Децата във Виетнам продължават да се раждат и днес с увреждания заради Монсанто.

„Монсанто” пак е дадена под съд и от материалите по делото става ясно, че тя е знаела отлично за смъртоносните ефекти на диоксина в Ейджънт Ориндж, когато го е продала на правителството. И въпреки че е скандално, на Монсанто ѝ е разрешено да представи свое собствено „проучване”, според заключенията на което диоксинът е безопасен и изобщо не причинява никакви вреди на здравето.

Доволна, купила и платила на съдилищата да отсъдят в нейна полза, компанията изоставя случая. Впоследствие се изяснява, че Монсанто е излъгала за резултатите и че истинското проучване е стигнало до заключението, че диоксинът убива доста ефективно.

По-късно става известен и друг запис от делото през 2002 г., в който се признава, че „данните доказват, че наличието на тези компоненти и универсалното им присъствие като остатъчни в околната среда, е извън всякакъв въпрос … общественият и юридически натиск те да бъдат елиминирани, за да не се предизвика глобално замърсяване, е неизбежен. Проблемът е като лавина. Къде ще избягаме от тук? Алтернативите са: компанията да излезе от бизнеса; да бъде разпродадена по дяволите, докато е възможно, и да не прави нищо повече; да се опита да остане в бизнеса; да произвежда алтернативни продукти.” (3)

„Монсанто” е партньор на „I.G. Farben” – производителят на аспирин „Байер” и близък до Третия райх химически производител, създал смъртоносния газ „Циклон-Б” по време на Втората световна война. Двете компании заедно използват общия си експертен потенциал, за да въведат в хранителните продукти аспартама, друг изключително смъртоносен невротоксин. Когато на повърхността изплуват въпросите за токсичността на захарина, „Монсанто” използва тази възможност, за да предложи на нищо неподозиращата публика още една от нейните смъртоносни отрови.

1970-те: Партньорът на „Монсанто”, компанията „G.D. Searle”, провежда многобройни вътрешни проучвания, които обявяват аспартама за безопасен, докато собственото научно изследване на FDA (Food and Drug Adminstration – Агенция за конртол върху храните и лекарствата) ясно показва, че аспартамът предизвиква тумори и масивни мозъчни увреждания при плъховете, преди да ги убие. Агенцията за контрол върху храните и лекарствата инициира съставянето на голяма следствена комисия за разследване на „S.D. Searle” заради това че, „съзнателно е представила неверни резултати, че е прикрила фактически данни и че е дала фалшиви изявления” относно безопасността на аспартама.

По това време „Searle” стратегически прави главен изпълнителен директор нейния човек – известният Доналд Ръмсфелд (Donald Rumsfeld), който е министър на отбраната по времето, когато Джералд Форд и Джордж У. Буш са президенти. Главната цел на компанията е Ръмсфелд да използва политическото си влияние и обширния си опит в бизнеса с убийства, за да предразположи FDA да играе на тяхна страна.

Няколко месеца след това Сaмюъл Скинър (Samuel Skinner) получава „предложение, което не може да откаже,” оттегля се от разследването и напуска поста си в американската прокуратура, за да отиде да работи в юридическата фирма на „Searle”. Тази тактика с преместването спира случая за достатъчно дълго време, така че актът на ограничението да получи давност и така разследването на голямата следствена комисия внезапно и удобно отпада.

1980-те: Сред безспорните изследвания, които показват токсичните ефекти на аспартама, е и това на д-р Джери Гоян (Jere Goyan), по това време член на комисията на FDA, който почти подписва петиция за прокарването на закон, с който той да бъде изваден от пазара. Доналд Ръмсфелд моли Роналд Рейгън за услуга още на следващия ден, след встъпването му в длъжност. Рейгън уволнява „некооперативния” Гоян и назначава д-р Артър Хейс Хъл (Arthur Hayes Hull) за шеф на FDA, който бързичко накланя везните в полза на „Searle” и така нутрасуит (NutraSweet) в сухите продукти е одобрен за консумация от хората. Това се превърна в тъжна ирония, откакто Рейгън, известен с ентусиазма си към желираните бонбони и бонбоните изобщо, се разболя от Алцхаймер по време на втория си мандат, което е един от многото ужасяващи ефекти вследствие консумацията на аспартам.

hemlock

Истинската цел на „Searle” обаче е аспартамът да бъде одобрен като подсладител за безалкохолните напитки, понеже обстойни проучвания са показали, че при температури, надвишаващи 85 градуса по Фаренхайт (29,44 по Целзий), той „се разпада на два известни токсина дикетопиперазини (ДКП) – метилов (дървен) алкохол и формалдехид.” (4), и така става многократно по-смъртоносен от прахообразната му форма.

Националната асоциация за безалкохолни напитки (National Soft Drink Association – NSDA) първоначално е объркана, тъй като се опасява от бъдещи съдебни преследвания от страна на потребители, постоянно увреждани и убивани от отровата. Когато NSDA успява да докаже, че течният аспартам, освен че е невероятно смъртоносен, е и много повече създаващ зависимост в сравнение с качествения кокаин, „Searle” обаче е убедена, че главоломно растящите печалби от продажбата на безалкохолни напитки с аспартам лесно ще обезщетят всяка бъдеща отговорност. С това корпоративната алчност печели, а нищо неподозиращите потребители на безалкохолни напитки я плащат с увреденото си здраве.

„Кока-Кола” отново е първа (спомняте ли си захарина?) и през 1983 г. започва да трови потребителите на диетична кока-кола с аспартам. Както се е очаквало, продажбите се увеличават главоломно след като милиони хора са безнадеждно пристрастени и разболяни от сладката отрова, поднесена в кутия. На останалата част от производителите на безалкохолни напитки им харесва това, което виждат, и бързо влизат в калъпа, удобно забрявайки всичките си първоначални резерви към аспартама като към смъртоносен химикал. Трябва да се правят пари, много пари, и това е всичко, което така или иначе има значение за тях!

coca_c3

През 1985 г., окрилена от развихрената корупция и многобройните обвинения в подправяне на направените от „Searle” изследвания, „Монсанто” купува компанията и формира нов производител на заместител на аспартама, наречен NutraSweet Company. Когато мнозина независими учени и изследователи продължават да предупреждават за токсичните ефекти на аспартама, „Монсанто” минава в настъпление и подкупва Националния център за изследване на рака (Nacional Cancer Institute – NCI), като му предоставя свои собствени подправени документи, за да го накара да обяви, че формалдехидът не причинява рак и следователно аспартамът може да остане на пазара.

Известните ефекти от употребата на аспартам са: „мания, гняв, насилие, слепота, болки в ставите, умора, затлъстяване, болки в гърдите, кома, безсъние, вцепенение, депресия, шум в ушите, слабост, спазми, раздразнителност, гадене, глухота, загуба на паметта, обриви, световъртеж, главоболие, гърчове, безспокойство, сърцебиене, припадъци, крампи, диария, паника, парене в устата.” Заболяванията, които той отключва/мимикрира са диабет, множествена склероза, кожна туберкулоза, епилепсия, Паркинсон, тумори, спонтанен аборт, стерилитет, фибромиалгия, детска смъртност, Алцхаймер …” Източник: FDA. (5)

Освен това, 80 % от оплакванията, подаден във FDA относно хранителни добавки, са за аспартама, който в момента е наличен в над 5 000 продукта, в това число в диетичната и недиeтичната газирана вода и в спортните напитки, в ментовите бонбони, дъвките, замразените десерти, бисквитите, кексовете, витамините, фармацевтичните продукти, млечните напитки, разтворимите чайове и кафета, йогуртите, бебешките храни и много, много други! (6). Четете внимателно етикетите и не купувайте нищо, което съдържа този ужсяващ убиец!

Сред всички тези болести и смърт, Артър Хъл (Arthur Hull) от FDA, си подава оставката поради съмнения за корупция и веднага е назначен във фирмата на „Searle” за връзки с обществеността в качеството му на главен научен консултант. Не, това не е шега! „Монсанто”, FDA и много други правителствени здравни агенции са станали едно цяло! Изглежда така, сякаш единственото необходимо условие, за да стане някой комисар в FDA, е да е работил в „Монсанто” или в някой фармацевтичен картел от средите на организираната престъпност.

1990-те: Монсанто харчи милиони в борбата си с държавата и федералното законодателство, които не ѝ позволяват да продължи да изхвърля диоксини, пестициди и други канцерогенни отрови в системата на питейната вода. Независимо от това, тя е съдена безброй пъти за увреждане на здравето на работниците в нейните фабрики, на хората в околностите им и за причиняване на вродени аномалии при новородените.

С нейните ковчези, напълнени със солидни печалби от милиарди, сто милиона долара за споразумения се смятат за минимална цена за правене на бизнес и благодарение на FDA, Конгреса и Белия дом, бизнесът продължава да върви много добре. Толкова добре, че „Монсанто” е съдена за това, че е давала радиоактивно желязо на 829 бременни жени, за да изследва какво ще се случи с тях.

През 1994 г. FDA още веднъж престъпно одобрява последното чудовищно творение на „Монсанто”, синтетичния хормон на растежа при добитъка (Synthetic Bovine Growth Hormone – rBHG), произведен от генетично модифицираната бактерия ешерихия коли, въпреки очевидното възмущение на научната общност поради опасностите от него. Разбира се, „Монсанто” твърди, че болното гнойно мляко, пълно с антибиотици и хормони, е не само безопасно, но и всъщност добро за нас!

Belgian-Blue-huge-bulls-5

И което е по-лошо, „Монсанто” съди произвеждащите мляко компании, които отказват да използват токсичната кравешка гной и поставят на продуктите си етикет „без rBGH”, като твърди, че това им дава несправедливо предимство пред конкурентите, които не го правят. По същество това, което „Монсанто” казва е: „да, ние знаем, че rBGH разболява хората, но не е добре вие да обявявате, че той не присъства във вашите продукти.”

Следващата година дяволската компания започва да прозвежда генномодифицирани семена, които са устойчиви на нейния токсичен хербицид „Раундъп” (Roundup). Пригодени за третиране с „Раундъп” масло от рапица, соя, царевица и БТ-памук (памук, който е модифициран с ген от бактерията Bacillus thuringiensis, произвеждаща повече от 200 различни токсинa, вредни за някои видове насекоми, в резултат на което самият памук започва да произвежда инсектициди. – б. пр.) попадат на пазара, като се обявяват за по-сигурни и здравословни алтернативи от органичните им не-ГМО съперници. Очевидно пропагандата e работила добре, защото днес над 80% от маслото от рапица на пазара е разнообразие от нейните ГМО продукти.

Няколко неща определено бихте искали да избегнете в храненителния си режим и това са ГМО-соята, царевицата, пшеницата и маслото от рапица, въпреки факта че мнозина „истински” здравни експерти твърдят, че последното е здравословно. Не, не е, но ще го намерите в много от продуктите по рафтовете на магазините за хранителни стоки.

Тъй като ГМО семената са разработени като „самоопрашващи се”, те нямат нужда от природата и от пчелите, които да го правят вместо тях.

Има и една много тъмна страна в този план, а именно да бъде изтрита от лицето на земята популацията на пчелите.

„Монсанто” знае, че птиците, и по-специално пчелите, са голяма заплаха за нейния монопол поради способността им да опрашват растенията и така да създават естествена храна, което не влиза в „плана за пълен контрол и доминация” на компанията. Когато пчелите се опитват да опрашат ГМО растение или цвете, те се отравят и умират. Всъщност, рязкото намаляване на колонията на пчелите е вече установено, а началото му датира от момента, в който започват да се използват ГМО семена.

За да предотврати обвиненията, че умишлено причинява продължаващия геноцид над пчелите, сатанинската компания изкупува „Beeologics”, най-голямата фирма за изследвания върху пчелите, която е посветила дейността си на изучаване феномена на изчезването на колонията и чието обстойно изследване посочва името на чудовището като основен виновник. И след това „Монсанто” казва: „пчели, какви пчели? Всичко си е екстра!” И пак, не го направихме ние, но бихме искали да сме!

В средата на 1990-те години, злонамерената компания решава да преосмисли дейността си като компания, фокусирана върху контрола на световните хранителни запаси чрез производството на изкуствени биотехнологични средства, за да предпази печелившия „Раундъп” от загуба на пазарен дял при наличието на конкурентни, по-малко токсични хербициди. Виждате ли, „Раундъп” е толкова токсичен, че унищожава не-ГМО посевите, насекомите и животните и в същото време уврежда здравето на хората и околната среда. Колко ефективно!

death-roundup-4-680x510

Понеже устойчивите на „Раундъп” семена са разработени като токсични пестициди, маскирани като храна, те са забранени в ЕС, но не и в Америка. Има ли някаква връзка между това и фактът, че американците, въпреки високите цени и наличието на добро здравеопазване, са като цяло най-болната нация в света? Разбира се, че не!

Според първоначалните планове на „Монсанто” всички не-Монсанто семена трябва да бъдат унищожени, като фермерите по целия свят бъдат принудени да употребяват само нейните токсични семена-убийци. Компанията прави всичко възможно, за да е сигурна, че фермерите, които откажат да влязат в кошарата, ще бъдат изхвърлени от бизнеса или съдени, когато вятърът разпръсне семената-убийци и те отровят органичните ферми.

Това дава на компанията реален монопол, тъй като семената-убийци на селскостопанските култури и „Раундъп” вървят ръка за ръка, понеже ГМО семената не могат да оцелеят в не-химическа среда, така че фермерите са принудени да купуват и двата продукта.

Следващата стъпка на „Монсанто” е да похарчи милиарди, за да изкупи в глобален мащаб колкото е възможно повче компании за семена и да ги преобразува в компании, произвеждащи семена-убийци, в усилията си да елиминира всички възможни конкуренти и да изтрие от лицето на земята органичните храни. Според вижданията на „Монсанто”, всички храни трябва да бъдат под нейния пълен контрол и да бъдат генно модифицирани, защото иначе нямало да бъдат безопасни за консумация.

Компанията се преструва на шокирана, когато нейните критици от научната общност поставят въпроса дали семената, гентично модифицирани с гени на болни свине, крави, паяци, маймуни, риби, ваксини и вируси, са здравословна храна. Отговорът на този въпрос очевидно е едно голямо „няма начин!”

Бихте си помислили, че компанията толкова се гордее със своите ГМО семена, че да ги сервира на своите служители, но тя не го прави. Всъщност „Монсанто” е забранила ГМО семената да бъдат сервирани в заведенията за нейните служители. „Монсанто” неуверено отговаря на въпроса защо това е така с „вярваме в свободата на избора.” Това, което тя в действителност има предвид, е „не искаме да убием персонала ни”.

Това е съвсем в реда на нещата, въпреки че насила храни бедните народи и американците с тези модифицирани чудовища, представени като средство за справяне с глада, понеже мъртвите нямат нужда от храна. Хващам се на бас, че много хора днес си мислят, че „Монсанто” явно се е концентрирала върху извършването на евгеника и геноцид, а не върху обратното- произвеждането на храни, които ще спасят света.

Както във филмчето „Спящата красавица” на нейния партньор „Дисни” злата вещица дава на хората отровната ГМО ябълка, която ги приспива завинаги.

2000 г.: По това време „Монсанто” вече контролира най-големия дял от глобалния ГМО пазар. От своя страна, американското правителство харчи стотици милиони долари, за да финансира пръсканията от въздуха с „Раундъп”, с което нанася значителни щети на околната среда. Хиляди риби и животни измират по време на дните с пръскания, а също и сред хората неимоверно много се увеличават респираторните заболявания и смъртността от рак. Но всичко това се смята за „необичайно съвпадение”, така че пръсканията продължават. Ако сте си помислили, че „Монсанто” и FDA са едно и също нещо, вече можете да добавите и правителството към този печален списък.

Чудовището става по-голямо: „Монсанто” се слива с „Pharmacia & Upjohn”, а след това се отделя от бизнеса им с химически препарати и се преопакова като селскостопанска компания. Да, това е точно така, химическа компания, чиито продукти години наред са унищожавали околната среда и дивата природа и са избивали милиони хора, сега иска да повярваме, че произвежда безопасни и здравословни храни, които повече няма да убиват хора. Изключително трудно е за вярване, затова компанията става все по-голяма чрез сливания и тайни партньорства.

Понеже съперникът ѝ „DuPont” е прекалено голяма корпорация, с която да ѝ бъде позволено да се слее, затова двете компании оформят едно хитро партньорство, в което всяка от тях се съгласява да се откаже от даден патент, съдейки се помежду си, като междувременно започват да обменят ГМО технологии, от които и двете печелят. Казано на езика на обикновения човек, заедно биха могли да бъдат далеч по-силни и политически обединени, за да може нещо да ги спре в придобиването на действителен монопол върху земеделието; „който контролира запасите от храна, той контролира човечеството!”

Полета с ГМО царевица на DuPont/Pioneer в България
Полета с ГМО царевица на DuPont/Pioneer в България

Не всичко обаче е розово, тъй като чудовището е непрекъсанто осъждано на обезщетения за стотици милиони долари за предизвикване на заболявания, малформаци при новородени и смърт заради незаконното изливане на всякакви видове ПХБФ в подземните води и за непрекъснатите му лъжи относно безопасността на продуктите – знаете, бизнес, както обикновено!

Чудовището често упорства и доказва, че е трудно да бъде убито, след като започва да завежда несериозни дела срещу фермери, за които то твърди, че са нарушили патентите му за семената-убийци. На практика при всички случаи нежеланите семена са били довеяни от вятъра в земите на фермера от съседните ферми, засадени със семена-убийци. Тези ужасяващи семена не само унищожават посевите в органичните ферми, но и съдебните дела довеждат собствениците им до фалит, тъй като Върховният съд отменя решенията на по-малките съдилища и всеки път взима страната на „Монсанто”.

В същото време чудовището създава патенти за техниките за разплод при свинете, обявявайки, че животинските породи, които по някакъв начин дори и минимално се доближават до неговите патенти, би трябвало да бъдат негова собственост. От този толкова неопределен патент става ясно, че компанията иска да обяви всички породи свине по целия свят за нарушаващи нейния патент.

Глобалният тероризъм стигна до Индия, където над сто хиляди фермери, които банкрутираха заради провала с ГМО посевите, се самоубиха като пиха „Раундъп”, за да могат техните семейства да получат полагащата им се застрахователна сума в случай на смърт. В отговор на това, чудовището използва ситуацията и уведоми медиите за нов проект в помощ на дребните индийски фермери, с който им дарява същите тези неща, които в най-голяма степен предизвикаха провала с посевите в страната. Тогава сп.„Форбс” нарече „Монсанто” „компания на годината.” Отвратително, но е истина.

По-притеснително е, че „Whole Foods”, корпорация, самообявяваща се за органична, натурална и еко, е доказано, че е всичко друго, но не и това. Тя отказа да подкрепи Проект 37 (Proposition 37) – мерките, които Калифорния предприе за отбелязване в етикетите на наличието на ГМО, проект, който „Монсанто” и нейните ГМО-братя в крайна сметка спомогнаха да бъде отхвърлен.

Защо? Защото „Whole Foods” споделя от дълго време леглото на „Монсанто” и тайно тъпче рафтовете си с надценени, лъжливо обявени за „природни и органични” боклуци, пълни с ГМО-та, пестициди, rBGH, хормони и антибиотици. Така че разбира се, те не искат задължително посочване на ГМО в етикетите, тъй като това ще ги представи като Изцяло измамни (Whole Frauds) и Развалени храни (Whore Foods), каквито в действителност са.

Обаче когато над двадесет биотехнологични компании, в това число „WalMart”, «Pepsiko” и «ConAgra” наскоро се срещнаха с FDA и подкрепиха законите за посочване на ГМО в етикетите, след като „Whole foods” със зъби и нокти се бориха срещу Проект 37, компанията видя възможност да си запази имиджа и стана първата верига за хранителни стоки, която обяви задължително посочване на ГМО в етикетите … след 2018 г.!

О, благодаря ти, продажнице!

И ако си мислите, че нейните шефове внезапно са се сдобили със съвест, пак си помислете. Те просто реагират на обществения шум около отхвърлянето на Проект 37 с изработването на измамни закони за посочване на ГМО-та в етикетите, за да заобиколят каквато и да е реална промяна и така да запазят статуквото непроменено.

За да добавят и обида към вредата, която причиняват на света, „Монсанто” и техните партньори по престъпления „Archer Daniels Midland”, „Sodexo” и „Tyrson Foods” пишат и спонсорират т.нар. Закон за модернизиране безопасността на храните от 2009 г.: HR 875 (The Food Safety Modernization Act of 2009: HR 875).

Този престъпен „закон” дава на практика монопол на корпоративните производствени ферми за наблюдение и контролиране на всички храни, отгледани където и да е, включително и на тези от собсвената ни градина, ипредвижда високи глоби и затвор за тези, които НЕ използват химикали и вещества за повишаване плодородността на почвата. Президентът Обама реши, че това звучи разумно и даде своето съгласие.

Артист: Banksy
Артист: Banksy

С този закон „Монсанто” заявява, че само ГМО храните са безопасни и органични, а домашно произведените са потенциални разпространители на болести и следователно съществуването им трябва да бъде прекратено заради сигурността на целия свят. Ако яденето на ГМО пестициди е тяхната идея за безопасна храна, бих искал да си мисля, че останалата част от света е достатъчно умна, за да не допусне това.

След като излязоха наяве и други разкрития за истинските намерения на този сатанински гигант, Монсанто изфабрикува абсурдната HR 933 Continuing Resolution, известна още като Закон за защита на „Монсанто” (Monsanto Protection Act), който Обама автоматично също подписа като закон. В него се казва, че независимо от това колко вредни са ГМО семената на „Монсанто”, и независимо от това колко големи вреди и щети нанасят на страната, американските федерални съдилища не могат да я спрат да продължи да ги отглежда където си пожелае. Да, Обама подписа закон, с който постави „Монсанто” над всякакви закони и направи компанията по-силна дори и от самото правителство. Трябва да се запитаме кой в действителност управлява държавата, защото със сигурност не е той!

И тук идва повратният момент, понеже когато една корпорация стане прекалено злонамерена, светът я отблъсква … твърдо! Много държави продължават да обвиняват „Монсанто” в престъпления срещу човечеството и я забраняват, като ѝ казват „махай се и стой далеч!”

Светът започна да се събужда и да вижда факта, че корпоративното чудовище не иска контрол над глобалното производство на храни само заради печалбите.

Не, след повече от едно столетие убийства и унищожение стана ясно, че главната му цел е унищожаването на човешкото здраве и на околната среда, превръщането на света в Мон-Сатанински ад на Земята.

Проучване на самото име показва, че то идва от латински и означава „моят светец”, което може да обясни защо критиците ѝ я наричат „Мон-Сатан”. Дори и от по-конспиративна гледна точка е интересно, че масоните и другите езотерични общности свързват с числа всяка буква от нашата основана на латинския език азбучна система в система от шестици. Според тази числова система на какво може да се равнява „Монсанто”? Разбира се на 6-6-6!

Трябва да знаем, че не всичко е загубено. Злото винаги губи накрая, след като вече е напълно осветено от истината, както се оказва и сега. Фактът, че управляваното от „Монсанто” правителство намира за необходимо да въведе отчаян закон, с който да защити истинския си ръководител, доказва това.

Изгонена отвсякъде другаде, САЩ са, така да се каже, последното ѝ пристанище.

Но вече дори и тук много хора започнаха да стачкуват, да протестират и да отхвърлят ГМО чудовищата, като избират сами да произвеждат собствената си храна и да пазаруват от пазарите на местните фермери, вместо от поддържаните от „Монсанто” корпоративни вериги за хранителни стоки.

Хората, които са се събудили, започват също и да виждат, че са били измамени от корпоративните мошеници и от престъпниците от федералното правителство, отровени от прекалено много власт, контрол и ненаситност, което е и всъщност причината за създаването на този чудовищен и безконтролен корпоративен звяр.

Бележки:

(1, 3) http://bestmeal.info/monsanto/company-history.shtml
(2) http://www.sourcewatch.org/index.php/Monsanto
(4, 5) http://www.pfnh.org/article.php?id=65

Източник: globalresearch.ca

ЗЛОТО си има име и се казва МОНСАНТО

Това е компанията която притежава патента на всички сортови семена в Америка. Без нейно разрешение нямаш право да си отделяш екологични чисти семена за засяване. В САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление като го приравняват към контрабандата. Има пряка връзка с аерозолните престъпления Chemtrails. Същите тези хора сега предлагат семена устойчиви на киселинни дъждове които съдържат: алуминий,барий,цинк,и титаний – звучи ли Ви познато ! ? ! … Монсанто са много повече от “алчни монополисти“, даже се съмнявам, че парите толкова ги интересуват. Тези хора разработват БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ! Навремето Монсанто са произвели токсичния хербицид “Agent Orange“ използван от американците във Виетнам. По данни на Виетнамското Министерство на външните работи “Agent Orange“ e причинил 400,000 смъртни или инвалидни случая, а 500,000 деца са се родили с дефекти “хора“ разработили подобен продукт, хора отговорни за масови убийства. Нещата отиват натам те да постигнат пълен контрол върху храната ни, като ни отнемат естествените и безвредни сортове, и ни задължат да садим и ядем техните отрови (по един или друг начин). Но може би това заслужаваме, защото въпреки примера на хората пострадали преди нас от ГМ културите – въпреки потресаващия пример – ние не се вслушваме и не взимаме поука. Защото не ни интересува… 

В САЩ производството на спераматозоиди у младите мъже намалява с 50% ! Храните с чужди гени в тях се отразяват и върху фертилността на жените. Също така е доказано ,че при децата пък се проявяват алергии,в следствие на ГМО и се появяват туморни образувания. Генетично променените организми понижават защитните сили на имунната система. Има ли някой на който да не му е ясно ,че корпорациите занимаващи се с ГМО са по-скоро военни организации отколкото икономически или други субекти ?!?… 

93% от неродените бебета са заразени с ГМО. Забележително ново проучване изобличава още една лъжа на биотехнологичната индустрия. А именно тази, че определен вид генетичен пестицид, използван в култивирането на ГМ посеви, не попада в човешкото тяло. Изследователи от Квебек доказаха, че Bt токсинът, използван в ГМ царевица и други култури, безспорно заразява кръвта на хората. Въпросният токсин е открит и в кръвта на 93% от бременните жени, участвали в теста. Проучването обяснява, че токсинът може да навлезе в тялото не само от приемане на ГМО, но и от консумация на мляко, месо и яйца от животни, хранени с ГМО. (naturalnews.com)

Щатският Сенат: “Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена“

Проектозакон, изготвен от щатския Сенат, беше определен като най-опасният в историята на Съединетите щати.
Въпросният Bill 510 (Food Safety Modernization Act) прехвърля пълната власт на държавата да определя кой има или няма право да отглежда, да продава и да транспортира собствено произведена храна.
С други думи – Големият брат става пълен собственик на доматите и краставиците в задния ви двор.
Също така проектозаконът, който, както се очаква, ще бъде приет със сигурност, дава право на властите да арестуват и да лишават от свобода всеки, който продава собствено произведени храни на зеленчуковите пазари.
Ще се криминализира събирането на семена и всяко неоторизирано превозване на органични продукти, ако не е получено изрично разрешение от федералното правителство. (naturalnews.com)

100 % този проектозакон е писан от монсанто и цели натрапване на техните изродени ГМ храни чрез пълно заличаване на природните зеленчуци. като се имат предвид лобистките групи на тази сатанинска компания в ръководните структури на ЕС и отделни европейски държави, очаквайто скоро подобен закон и у НАС!.

Обама назначи заместник-председател на „Монсанто“ като старши съветник на комисаря при “FDA“ !!! (networkedblogs)

Руско независимо от биотехнологичната индустрия изследване потвърждава шокиращата истина за ГМО (bulgarian.ruvr.ru)

Нов доклад на генни инженери за опасността от ГМО – „ГМО Митове и Истини „, изследването е на авторитетни генетични инженери-учени и представя и доказва опасностите за здравето и околната среда от генетично модифицирани култури и организми (ГМО), позовавайки се над 600 източници ! и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ !,необичайно в случая е,че доклада е на генетични инженери които по-принцип са “ЗА“ и подкрепят “ГМО идеята“.Един от авторите на доклада, Dr Michael Antoniou от King’s College London School of Medicine in the UK , използва генното инженерство за медицински приложения, но предупреждава и е срещу използването му в разработването на култури за храна за хора и животни. (foodfreedomgroup.com) Изтеглете доклада

Френски съд призна монсанто за ВИНОВЕН в химическо отравяне (beforeitsnews.com)

Учени, които открили, че ГМО крие опасности за здравето, били незабавно уволнени, а екипът им разпуснат.
Въпреки че едва получил медийно внимание, известен британски биохимик, който през далечната 1998 разобличи шокиращата истина, как генетично модифицираните организми (ГМО) причиняват увреждане на органите, вреда при репродуктивността, храносмилателна дисфункция, нарушена имунна система и рак, измежду многото заболявания, бил веднага уволнен. Екипът от изследователи, който му асистирал, бил уволнен от поста си за 24 часа, след като откритията били публикувани.

Арпад Пусцай, който е смятан за един от най-уважаваните и добре обучени биохимици, ръководи от три години насам екип от изследователи от шотландския престижен Роует рисърч институт (РРИ) в изучаването на здравните ефекти от един нов ГМ картоф, съдържащ токсина Bt. За изненада на мнозина, екипът открил, в противоречие на индустриалната реторика, че Bt картофът бил отговорен за причиняването на сериозни здравни увреждания на опитните плъхове – факт, който беше предаден на медиите без опасения за общественото здраве.

Но вместо да бъдат похвалени за тяхната искрена оценка за този генетично подправен картоф, Пусцай и неговите колеги били наказани от индустрия, обезпечена с държавни органи, включващи британския министър-председател Тони Блеър, чийто офис бил разкрит, че тайно се е свързал с РРИ само часове, след като Пусцай и неговият екип оповестили резултатите от тяхното проучване в телевизията. За да си кажем истината, Пусцай веднага бил уволнен от неговото място, а неговият екип бил освободен от длъжностите в училището.

Изследване в Египет показало същите резултати – ГМО-та причиняват сериозни и дълготрайни здравни увреждания.

Както беше написано в „Независим Египет”, подобно проучване на Хюсеин Каоуд от факултета по ветеринарна медицина в университета в Кайро също достига до някои изключителни, макар и политически неправилни, открития относно ефекта на ГМО-та върху тялото. След хранене на девет групи от плъхове с различни комбинации на ГМ соя, царевица, пшеница и рапица, Каоуд и неговият екип наблюдавали, че тези генетични отрови явно възпрепятствали нормалните функции на животните, потвърждавайки изследването на Пусцай.

„Записах изменения на различни органи – свиване на бъбреците, промяна в черния дроб и далака, поява на злокачествени части в тъканите, бъбречна недостатъчност и кръвоизливи в червата.”, твърди Каоуд за ефектите на ГМО-та, наблюдавани при опитните плъхове. „Мозъчните функции също бяха засегнати и способностите за учене и запомняне бяха сериозно изменени.”

В случая на Каоуд, неговите разтърсващи открития скоро ще бъдат публикувани в уважаваните списания „Невротоксикология” и „Екотоксикология”. Но остава още да се види дали научната общност като цяло, която е доста повлияна от биотехнологични интереси, и политическите структури, които ги контролират, ще приемат резултатите за валидни, или ще спретнат подобно убийство на Каоуд и неговия екип като наказание за въставането срещу статуквото.

Това, което ясно се откроява е, че модерната наука трудно може да бъде определена като независима, търсеща истината, „златния стандарт” на интерпретиране и разбиране на реалността, която много хора възприемат грешно. Истината за ГМО-та, както е разкрита от купчина независими изследвания, е такава, че продуктите са неадекватно тествани за безопасност в най-добрия случай и смъртоносни – в най-лошия. Но този факт остава забулен в лъжа, благодарение на корпоративната про-ГМО култура на преобладаващата наука.

Източник: naturalnews.com

Учени предупреждават: Яденето на ГМО пшеница може да увреди черния дроб,да доведе до чернодробна недостъчност и смърт. (worldtruth.tv)

„Монсанто“ заплашва да съди щата Върмонт, ако законодателите прокарат законопроект, изискващ ГМО храните, да бъдат етикетирани като такива. (alternet.org)

Отнася се Й за БЪЛГАРИЯ ! Процентите в храните са много ниски, защото лабораториите могат да изследват САМО до 2% ГМО в продукт. Така са „настроени“ просто. На тях им трябва да хващат само границата за етикетиране, която сега е 0.9%.
На практика, това означава, че ако пише, че пробата е с над 2%, това „над“ може да е 10, 20, 50, 80% ГМО и никой не знае колко точно.Над 2% може да значи и 92%. просто машините мерят до 2% !!!

Този филм ще ви предложи подробно разследване на генно модифицираните храни, аферите с патенти и как корпорация с огромна власт и пари, каквато е Монсанто, съсипва съвестните фермери, които не искат да използват нейните нови технологии. Филм, който ще ви представи изумителни факти за храната, която ядем и ще ви накара да се замислите относно заговорите и усилното време, в което живеем.

Живеем във времена на заблуда и хората стават все по-зли и коварни, заслепени от желанието за бърза печалба с минимални разходи за сметка на здравето.

На 20 ноември 2009г. на свое заседание Съвета на Европа по земеделие и рибарство при странно затишие взе решение да разреши вноса на територията на Съюза на храни, продукти и фуражи от генетично-модифицирана (ГМ) американска царевица. Под това решение сложи подписа си и българският министър на земеделието и горите Мирослав Найденов.Той каза и че: „Винаги сме гласували “за“ ГМО в Европа“

В ГМО продукти е открит ген на таен вирус

Още една тревожна причина се появи за да се откажем от разрушителните за здравето генетично модифицирани организми, пише naturalsociety. Засега се съобщаваше, че в резултат на използването на ГМО се появяват много сериозни заболявания, докато сега става дума за откритие на гени на “скрити вируси“ дълбоко в клетките на генетично модифицирани култури.

В неотдавнашен доклад на Европейската агенция за безопасност на храните European Food Safety Authority (EFSA), който може да се прочете в интернет, сe казва, че изследователите са открили неизвестен досега вирусeн ген, който е известен като “ген VI“. Важното сега е, че този ген е открит в най-известните генетично модифицирани култури, в около 63% от ГМО, одобрени за използване (в 54 от 86, за да бъдем точни). А той наистина може да наруши много биологични функции в живите организми. Генът, който причинява физически мутации, е намерен в популярните генетично модифицирани култури, като Roundup-Ready соя, NK603 и MON810 царевица. Наскоро бе установено, че сортът царевица NK603, е свързан с развитието на тумори и причинява Рак.
Според Independent Science News “генът VI“ нарушава защитния механизъм на растенията и животните в борбата срещу вируси. Като цяло има известна информация за “ген VI“. Ето за какво става дума:

1. Помага на вирусните частици да подтискат естествената защитна система на клетката.
2. Произвежда протеини, които са потенциално проблематични.
3. Прави растенията възприемчиви към бактериални патогени,и др.

Случаят с генът VI“ е още един епизод, в който различни биотехнологични компании действат като престъпници, причинявайки непоправима безвъзвратна вреда на здравето на хората, животните и растенията.

По материали на independentsciencenews.org

Ориз с човешки гени: Фармафията отново поощрява канибализма

Има вероятност да ядете „франкенщайнов ориз“ с истински човешки гени – особено ако не купувате лицензиран сорт или от земеделци, които следят да няма ГМ организми в продукцията им. Произвеждан от биотехнологичната компания Ventria Bioscience, въпросният изроден ориз расте на площ 3,200 акра в земите край Джънкшън Сити, Канзас, както вероятно и на други места. Повечето хора си няма представа за това. Това е единственият известен ГМ продукт в производство, който съдържа човешки елементи.

От 2006 г. насам и без много шум от „Вентрия“ култивират ориз, който е генетично модифициран с гени от човешки черен дроб. Целта е от този „франкенщайнов ориз“ да се извличат изкуствените протеини, които той произвежда, за да се използват във фармацевтиката. С разрешение от Министерство на земеделието на САЩ (USDA) от „Вентрия“ са взели една от най-разпространените видове култури в света, за да я превърнат в катализатор за производството на нови лекарства.

Първоначално отглеждането на този ГМ ориз, който идва в три одобрени разновидности, е било ограничено в лабораторна среда. Но през 2007-ма от „Вентрия“ решават да го отглеждат и на открито. Компанията се насочва към щата Мисури, но среща съпротива от производителя на бирите Budweiser, както и от други (юридически и физически лица), които заплашват да бойкотират всеки ориз от щата, в случай че „Вентрия“ започне да култивира ГМ ориза си там.

По този начин ГМ оризът на „Вентрия“ се озовава в Канзас, където се предполага, че в момента се отглежда на 3,200 акра в Джънкшън Сити за производство на лекарства. И въпреки че този ГМ ориз с добавени човешки елементи никога не е бил одобряван за консумация от хората, той се отглежда на открито, където възможността за неограничено заразяване и разпространение на нежеланите и опасни ГМ елементи на практика е гарантирана.

Джейн Рислър от UCS (Union of Concerned Scientists; Съюз на загрижените учени) коментира пред „Вашингтон пост“ през 2007-ма: „Това не е продукт, който всеки би искал да консумира… Не е разумно да се произвеждат лекарства в растения на открито.“

Въпреки че получават десетки хиляди публични коментара против ориза, много от които основателно се опасяват за разпространението на ГМО, Министерството на земеделието (USDA) позволи култивирането на ГМ продукта от „Вентрия“. Това стана, след като Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) по-рано, през 2003 година, отказа да одобри ГМ ориза.

Освен заплахата от заразяване и по-широко разпространение, генно модифицираният ориз, който има претенциите да се отглежда, за да помага на деца от Третия свят с хронична диария, може да има обратен ефект и да причини други хронични заболявания.

„Тези генно модифицирани лекарства са в състояние да изострят определени инфекции или да причинят опасни алергични или имунни реакции.“ Това са думи на Бил Фрийз, анализатор по научна политика в Центъра по безопасност на храните (CFS). През 2007 г. Фрийз издаде доклад за опасностите от ГМ ориза на „Вентрия“.

Източник: naturalnews.com

Тъмни сделки: Monsanto купува Blackwater, а Бил Гейтс изкупува дялове от Monsanto

Подробен доклад на Джереми Скахил, публикуван в The Nation, оповести, че най-голямата частна армия в света – Blackwater (отскоро известна и като Xe Services) – е продадена на международната корпорация “Монсанто“. Статията е от броя за 15.9.2010 г. и се нарича Blackwater’s Black Ops. Името Blackwater беше сменено през 2009 г., когато наемници на частната армия се прочуха по целия свят с извращенията и жестокостите, извършени от тях в Ирак – включително масово клане на цивилни. Тази армия все още е най-значимият частен партньор на “тайните служби“ към Държавния департамент на САЩ и извършва терористични поръчки, като по този начин дава възможност на американските власти да ги отричат.

Много военни офицери и бивши агенти на ЦРУ работят за Blackwater или сродни компании, които са създадени да отклоняват общественото внимание от лошата репутация и да продават услуги на други правителства, банки и международни корпорации. Услугите включват достъп до чувствителна информация, разузнаване, мокри поръчки, политическо лобиране и паравоенно обучение. Според Скахил, бизнесът с международни корпорации, като “Монсанто“ и “Шеврон“, и с финансови гиганти, като Barclays и Deutsche Bank, се извършва с посредничеството на две компании, управлявани от Ерик Принс – той е собственик и на Blackwater: Total Intelligence Solutions и Terrorism Research Center.

Такива офицери и управители са собствениците на Blackwater. Един от тях, Кофър Блек, прочут с жестокостите си като някогашна важна клечка в ЦРУ, е свързал интересите на частната армия с тази на биотехнологичния гигант. Неговото звено Total Intelligence е било наето от “Монсанто“ да шпионира организациите на природозащитници и противниците на генно-модифицираните продукти. Задачите включват инфилтриране на тези организации (изпращане на подставени лица, които да играят ролята на природозащитници, но да извършват саботажи) и други мръсни дейности.

Потърсен за коментар от Скахил, представителят на “Монсанто“ Кевин Уилсън е отказал да даде интервю. По-късно е потвърдил за The Nation, че са наемали Total Intelligence през 2008 и 2009 г., но само “за да следят изнасяната информация“ от противниците на компанията. Уилсън е заявил и че Total Intelligence е напълно самостоятелна организация, отделна от Blackwater. Скахил обаче разполага с копия на имейли от Кофър Блек след срещата му с Уилсън, в които обяснява на други бивши агенти на ЦРУ, използвайки имейли на Blackwater, че преговорите с Уилсън са били Total Intelligence да стане “разузнавателно звено на Монсанто“, което да шпионира екоактивисти и да извършва други действия, чрез които “нашите хора да превземат законно тези групи [организациите на природозащитници]“. През 2008 г. от “Монсанто“ са платили $127,000 на Total Intelligence, а през 2009 г. – $105,000.

Няма нищо чудно в това, че една компания като “Монсанто“, която се занимава със смъртоносни науки и с производството на токсични отрови – Оранжев агент, полихлорирани бифенили (PCB), пестициди, хормони и генно-модифицирани семена – се е свързала с друга компания от главорези. Почти по същото време, когато излезе докладът в The Nation, изданието Via Campesina оповести, че Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е закупила 500,000 дяла от “Монсанто“ на стойност $23 милиона, като по този начин окончателно свали маската си на “филантропска фондация“.

Споменаването и на тази организация въобще не е изненадваща. Тук става дума за своеобразен брачен съюз между двама от най-безскрупулните монополисти в историята на индустриализма: Бил Гейтс контролира над 90 процента от пазара за персонални компютри, а “Монсанто“ контролира около 90 процента от пазара за генно-модифицирани семена и по-голямата част от световната търговия със семена като цяло. Няма други сектори на индустрията, където да се шири такъв монопол, потъпкващ всички принципи за “конкурентния пазар“ в капитализма. Бил Гейтс и “Монсанто“ са изключително агресивни в отбраната на монопола си, извоюван с всякакви средства.

Вероятно Бил Гейтс би казал, че неговата Фондация няма нищо общо с бизнеса му, но фактите говорят обратното. Повечето от даренията за фондацията се използват за комерсиалните инвестиции на магната. Всъщност той не “дарява“ нищо, а просто така [по линията на “даренията“] си спестява данъците за държавната хазна. Инвестира “даренията“ там, където му е икономически изгодно, включително в пропаганда за предполагаемите добри намерения на Фондацията. Истината е, че “даренията“ спонсорират разрушителни проекти, сред които геоинженерство, ваксини и високотехнологични патентовани “лекарства“, които изместват свободно достъпните природни лекарства в най-бедните части на света. Съвсем “случайно“ бившият министър на здравеопазването [в Мексико] Хулио Френк и Ернесто Зедийо са съветници на Фондацията.

Досущ като “Монсанто“, Гейтс упорито опитва да унищожи селското земеделие по света, главно по линия на AGRA (Съюз за Зелената революция в Африка). Този Съюз действа като троянски кон сред бедните африкански земеделци, като ги лишава от естествените семена, а на тяхно място натрапва първо семената на корпорациите, създали AGRA, а после и генетично-модифицирани семена. През 2006 г. Фондацията на Гейтс си взе за съветник Робърт Хорш, един от управителите на “Монсанто“. А сега Гейтс, доволен от финансовите резултати, пазарува дял след дял от самия източник.

Blackwater, “Монсанто“ и Гейтс са трите лица на едно и също чудовище: военната машина, която сее смърт и атакува свободните хора по света, селяните и цели общества. Тези, които се опълчат на алчните походи, стават жертва на опустошителната десница на капитализма.
Много военни офицери и бивши агенти на ЦРУ работят за Blackwater или сродни компании, които са създадени да отклоняват общественото внимание от лошата репутация и да продават услуги на други правителства, банки и международни корпорации. Услугите включват достъп до чувствителна информация, разузнаване, мокри поръчки, политическо лобиране и паравоенно обучение. . .

ПЕТТЕ НАЙ-РАЗПРОСТАРНЕНИТЕ ЛЪЖИ ЗА ГМО
МУТАНТИТЕ – ПЕЧАЛБА НА ПОКЕР НА БОРДА НА „ТИТАНИК“

Животът на Земята, какъвто е днес, е следствие на около 3,5 млрд. години еволюция. През целия този период еволюцията на живите системи е записла своя ход в гените на организмите, населяващи планетата днес. Именно гените на организмите – от бактериите до човека, представляват „плана“, по който са устроени тези организми и всяка една тяхна част. Генното „инженерство“ е процес на насилствено, на изкуствено преобразуване на тези планове.

От една страна, в лабораторни условия генната технология е незаменима при изследване на фундаменталните процеси, протичащи в живите клетки. От друга страна обаче, генетичното манипулиране на различни организми с търговски и политически цели крие множество опасности. Това е така, защото живите организми, дори и едноклетъчните бактерии, са устроени доста сложно и учените не могат да предвидят всичките последици от вкарване на чужди гени в даден организъм. Поради тази причина няма възможност да се предвиди предварително какви ще са дългосрочните последици върху организма на този, който консумира храни, получени от такива генномодифицирани организми и какви ще са дългосрочните последици върху околната среда. Ето защо създаването и провеждането на експерименти с генномодифицирани организми трябва да остане стриктно зад стените на научните лаборатории, а не да се експериментира със здравето на хората и околната среда.

Днес в света се признават катастрофалните странични ефекти, причинени и причиняващи се от ядреното замърсяване, глобалното затопляне, токсичните ефекти от различни химически продукти като хербициди и пестициди. Често лекарства се оттеглят от употреба поради опасни странични действия. Във всички случаи обаче вредните ефекти изискват време, за да се проявят и да бъдат взети подходящи мерки. Разликата между тези вредни последствия и проблемите, които поставя използването на генномодифицирани орагнизми и храни е, че техният отрицателен ефект е необратим!

Затова от жизненоважно значение е да се предпазим от тези проблеми, преди да са станали необратими. Такъв предохранителен подход е незаменим с цел да предпазим себе си, нашите деца, бъдещите поколения и околната среда. Трябва да се действа, преди да е станало късно.

Кои са основните заблуди, които привържениците на ГМО (генното модифициране на организмите) за храни на животните и човека искат да ни наложат?

1. „Методите на генетичното инженерство, използвани за манипулациата на организми, предназначени за храна на животни и хора, са нищо повече от едно естествено продължение на традициооните методи на селекция.“

Това твърдение, разбира се, няма нищо общо с истината. Методите на генното инженерство са сравнително нова технология и, от една страна, се прилагат много широко и успешно за решаване на редица молекулярно-биологични въпроси в различни изследователски лаборатории. Това е ползата за науката, най-общо казано. Но, от друга страна, тези методи не са и не могат да бъдат „естествено“ продължение на традиционните методи на селекция, нито да превъзмогнат ограниченията на традиционните методи, както се опитват да ни убеждават, или по-точно да ни лъжат, поддръжниците на ГМО, предназначени главно за храни и хранителни добавки. Традиционните селекционери не могат да съединят гени от риба с тези на ягоди или гени на царевица с гени, взети от бактерии. За съжаление обаче такива „рибо-ягоди“ и „бактерио-царевици“ са вече на полето. На учените е ясно, че генното инженерство е много различно от традиционната селекция и поради това предствлява огромен риск. В същото време поддръжниците продължават да твърдят, че ГМО не са различни, не са опасни и не изискват специални регулации. Всъщност привържениците на тези ГМО се интересуват само от евентуалните финансови изгоди. Тук ще цитирам казаното преди около 6-7 години от директора на „Корпоративни комуникации“ на химическата компания „Монсанто“, също така един от най-крупните производители на ГМ растения: „Монсанто“ не трябва да удостоверява безопасноста на ГМ-храните. Нашият интерес е да продаваме.“ Кратко, ясно и цинично изразяване на позиция. Аз ще добавя, за да продават в техен интерес е и да купуват слуги в страни с неукрепнала демокрация и слаби граждански общества.

2. „ГМО могат да направят храните по-добри, по-хранителни, да имат по-добър вкус.“

Нищо подобно. Човек само трябва да опита лъскав червен домат с вкус на тоалетна хартия или риба без вкус, за да се увери в тази лъжа.

3. „ГМ растенията изискват използване на по-малко хербициди.“

В действителност повечето ГМ (генно модифицирани) култури са направени да издържат на високи нива на хербициди. Практиката показва, че с такива ГМ растения фермерите използват повече хербициди. Едно изследване в САЩ показа, че фермерите, отглеждащи ГМ соя, ползват 2,5 повече хербициди в сравнение с тези, прилагащи интегриран плевелен контрол и отглеждащи нормални растения.

4. „ГМО са безвредни за околната среда и здравето на хората.“

Истината е: никой никога не е провеждал дългосрочни изследвания за безопасност на ГМО, нито има установени правила за безопасност. На практика няма дългосрочни изследвания, които да потвърждават това твърдение. Нещо повече, съвременната наука не може да направи дългосрочни предвиждания за въздействието на ГМО върху здравето на хората и околната среда. Но лабораторни и полеви експерименти показват, че ГМО могат да бъдат вредни за полезните насекоми, да бъдат вредни за почвите и да трансферират хибридни гени в околната среда, като така генно замърсяват съседни, нормални култури. Потенциално могат да бъдат създадени и неконтролируеми плевели.

5. „ГМО са необходими за изхранването на растящите популации на страните от развиващите се страни.“

На практика прилагането на ГМО може да доведе до увеличаване на глада и недохранването. Биотехнологичните компании лакомо преследват така наречената „терминаторна технология“. Тази технология прави семената на културите стерилни, което ще направи невъзможно използването им за посев. Повечето фермери по света разчитат на прибраните от техните полета семена за посев.

България, както и целият свят, няма нужда от ГМ селско стопанство. Най-доброто, което трябва да се направи, е мораториум върху разпространението на ГМО в България. В това отношение гласът на българското общество е много важен, глас, който трябва да се чуе из цяла Европа! Ние имаме прекрасни условия за развитие на екологично селско стопанство и екологичен туризъм. В тази насока са и препоръките на ЕС към Бълграия. Европа очаква от България екологични храни, не „храни-мутанти“. От друга страна, един закон за ГМО, за да работи, трябва да е рестриктивен, не разрешителен, както се очертва да стане. Така, както се приема в пленарна зала този закон, той не просто ще определя условията за работа с ГМО. На практика този закон ще превърне България в склад, в депо за разпределение на ГМО, главно растения, които се произвеждат от няколко големи корпорации. Това е не само мое мнение. Става дума за бизнес, в който трябва да се спечелят милиарди долари за сметка на здравето на хората и околната среда на цялата планета. Но както казва Джери Мандър в статията си „С лице към идващата вълна“: „Дори за спечелилите големи пари – това е все едно да спечелиш на покер на борда на „Титаник“.

БИО ЗЕМЕДЕЛИЕТО МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ СВЕТА

Няколко причини, защо нямаме нужда от химически продукти или ГМО за изхранването на Света

1. Химическото и ГМО земеделие не може да изхрани света и в момента. След повече от 70 години фермерство, базирано на химикали и петролни продукти,ГМО около 1 МИЛИАРД души в днешния Свят са недохранени или гладуват.

2. С конвенционално земеделие са необходими 3 калории енергия, за да бъде създадена 1 калория годна за ядене храна. Фактите от доклада на Института за обществено здраве на Джон Хопкинс Блумбърг, САЩ дори не включват енергията използвана при транспорта и преработката. Сегашната ни система разчита на практики, които в действителност намаляват ресурсната база, необходима за да ги поддържа.

3. Биотехнологичните култури не могат без скъпи хербициди, пестициди, торове и други отрови. Макар и “изключително продуктивни“ в идеални условия, те поглъщат невероятни количества ресурси в процеса на производство.

4. Биологичните методи могат да доведат до реколти с 180% ПО_ГОЛЕМИ от “традиционното“ земеделие в общности, които се борят за изхранването си. Въпреки че населението в световен мащаб е във възход, населението в развития свят в действителност намалява. Голяма част от растежа е в развиващите се страни, където биологичното земеделие е с показатели за най-благотворен ефект.

5. Според доклад на ООН бихме могли да УДВОИМ производството на храни само за 10 години, с използване на органични практики и други АГРОЕКОЛОГИЧНИ методи на отглеждане.

6. Биологичното фермерство създава ресурси, необходими за добива на Храни, докато конвенционалното земеделие ги унищожава!
Конвенционалното фермерство изсмуква хранителните вещества от почвата, изцежда нашите водни запаси и разчита до голяма степен на изкопаеми горива.
Биологичното земеделие образува ПО-КАЧЕСТВЕНА , по-самостоятелна почва, СЪЗДАВА чиста вода, РЕЦИКЛИРА хранителните вещества и ни оставя с ПО-ЧИСТА атмосфера.

Биологичното земеделие Не само има СИЛАТА Да изхрани Света, но и да го Храни Добре и то ЗДРАВОСЛОВНО!…е да,АМА не! (It’s All About The Fucking Money)!!!

 

ЗЛОВЕЩО БЪДЕЩЕ: Монсанто обяви, че вече е създадена генно-модифицирана, трансгенна пчела. Тази новина бе съобщена на 29 април 2016 година.

 

# ГМО

 

CHEMTRAILS + HAARP + MONSANTO = ТОТАЛЕН БИО-КОНТРОЛ
БИОТЕРОРИЗЪМ
ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО
ИЗВЪРШВАН ОТ БИОТЕХНОЛОГИЧНАТА И ГЕННО НЖЕНЕРНАТА
ВОЕННА ИНДУСТРИЯ НА САЩ ПОД ШАПКАТА НА НАТО !

ЦРУ най – накрая ясно съобщи: Използването на Chemtrails за изменение на климата е факт

Последни от България

Знаете ли, че…

Loading... В тридневната епопея при Шипка 6000 български опълченци и 2500 руснаци
Отиди Горе