Яне Янев със сигнал към етичната комисия на ГЕРБ

в България

Лидерът на партия „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев ще подаде сигнал към етичната комисия, създадена от партия ГЕРБ за разследване на случаите на корупция и злоупотреба с власт в собствените им редици, това заяви Янев в ефира на bTV.

Първият казус, за които настоящият общински съветник от Сандански алармира, е свързан с частния водопровод, прокаран в полза на кмета на града Кирил Котев и на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев.

Както телевизия „Евроком“ вече ви разказа в свои репортажи и в предавано „ЕвроДиков“, Янев разполага с данни, според които водопроводът с минерална вода, захранващ само три имота, между които кметският и този на Манолев, е прокаран само за ден. Освен това, съоръжението минава през парка на града, като по същото трасе минава и електропровод.

Янев допълни още, че по негова информация свещеници са осветили басейна в семейния хотел на кмета, захранен от въпросния водопровод, още в началото на годината, а разрешителното било издадено преди две седмици.

„Истинският кмет на Сандански не е Котев, а Манолев. Вижда се, че го защитаваше и за къщата за гости и за джакузито му“, завърши Янев.

Телевизия Евроком

ПО ТЕМАТА

Последни от България

Отиди Горе