Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Щатът Вашингтон признава блокчейн записи като законно валидни и приложими

в Блокчейн
Loading...

Вашингтон са приели законопроект, който признава и защитава правния статут на електронните документи, отнасящи се до разпределени счетоводни книги като блокчейн.

Законопроектът бе подписан от губернатора Джей Инсли на 26-ти април.

Първоначалният вариант на законопроекта е на първо четене от законодателния орган на Вашингтон на 25-ти януари 2019 г. Проектозаконът вече е приет с 96-1 и ще влезе в сила в края на юли.

Новият закон има клауза, която предотвратява дискриминацията на електронните записи, които по някакъв начин са били част от разпределена книга:

На електронният запис не може да бъде отказан от правно действие, валидност или приложимост единствено поради това, че е генериран, комуникиран, получен или съхранен с помощта на технология с разпределена книга.

Законопроектът също така предоставя правни определения за термините “блокчейн” и “разпределен леджър”, които могат да се отнасят занапред.

Законодателят от Тенеси направи подобен ход през март 2018 г., когато губернаторът Бил Хаслам подписа законопроект, който “признава законовите правомощия на блокчейн технологията и интелигентните договори при провеждането на електронни транзакции”, според неговото резюме.

Охайо наскоро въведе законопроект, който също е свързан с използването на разпределени счетоводни книги. В този случай, House Bill 220 има за цел да позволи на правителството на Охайо да приложи решения, подпомагани от блокчейн. Например, технологията може да позволи на държавното управление лесно да следи и споделя идентифицираща информация, като например заглавия на автомобили и лицензи. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе