Щатският SEC ще проведе публичен форум за блокчейн и криптовалути

в Блокчейн/Крипто
Loading...

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обяви, че ще бъде домакин на публичен форум за DLT технологията и цифровите активи през май.

Новината беше разкрита в прессъобщение на SEC на 15-ти март.

Стратегическият център на Комисията за иновации и финансови технологии (Finhub) организира събитието – наречено Финтех Форум – което ще се проведе на 31-ви май 2019 г. В съобщението за пресата се посочва, че форумът ще включва експерти от индустрията като участници в панела и е “предназначен за насърчаване на по-добра комуникация и разбиране по въпроси, свързани с DLT и цифровите активи.”

Според него, темите, които ще бъдат обхванати по време на форума, включват първоначално предлагане на монети, криптовалутни платформи, DLT иновации и как тези технологии влияят на инвеститорите и пазарите. Агенцията съобщава, че форумът е вторият в поредицата Финтех Форум, като първият се проведе през ноември 2016 г.

Събитието, което е отворено за обществеността, ще се състои в централата на SEC във Вашингтон. Finhub е създаден през есента на 2018 г. с цел да улесни участието на агенцията в области, свързани с финтех, включително DLT и цифрови активи.

Тази седмица SEC също обяви, че Finhub ще бъде домакин на поредица от местни партньорски срещи в цялата страна с цел по-активно да се ангажира с по-широката финтех общност. Първата насрочена среща ще се проведе в района на Сан Франциско на 26-ти март в регионалния офис на SEC. Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе