Шойгу: Този път ще удряме без да се оглеждаме

в ПО СВЕТА

Независимо от значителните успехи в унищожаването на терористите в Сирия, военната операция в близкоизточната република е далеч от края си.

Основното огнище на напрежението, по което не успяха да се договорят Путин, Ердоган и Рухани в Техеран, това е зоната за деескалация около град Идлиб в северната част на страната.

Именно там са базирани основните сили на т.нар. «умерена опозиция», която не е нищо друго, а спонсорирани от турските и западните спецслужби бандити.

Идлибская зона деэскалации на севере страны отмечена темно-зеленым

Зоната за деескалация в Идлиб е обозначена с тъмнозелено. По понятни причини Сирийската арабска република вече никога няма да бъде предишната единна държава в старите си граници.
При най-позитивния сценарий, тази държава ще има няколко автономии, основната от които вероятно ще е кюрдската.
Така поне предричат анализаторите.

Наблюдавайки успехите на руското оръжие в Сирия, спецслужбите на САЩ започнаха активно да финансират кюрдските въоръжени части и с подкрепата на американските ВВС бяха завзети голяма част от нефтените райони в страната северно от Ефрат.

Желтым отмечены территории, контролируемые курдами

С жълто са отбелязани териториите, контролирани от кюрдите. Не бива да забравяме, че американски съветници има и в южната част на страната. Съдейки по всичко, там цари паника.
Американският телевизионен канал CNN, позовавайки се на Пентагона съобщи, че Министерството на отбраната на Русия два пъти за една седмица е предупредило САЩ за подготвящата се военна операция в района, в който е разположена американската военна база.

Става дума за обекта, който се намира недалеко от град Ет Танф, където по странно стечение на обстоятелствата има струпване на терористи и пак там е разположен тренировъчен лагер, където «умните опозиционери» под ръководството на американски инструктори се учат да воюват.

Това парче земя има огромно значение в борбата между Москва и Вашингтон за влиянието в региона, заради своето удачно разположение недалеко от границата с Йордания, Ирак и богатите нефтени местонаходища.

Опасенията на Пентагона имат реални основания. Има сведения, че Русия ще използва в рамките на съвместната военна операция с правителствените войски на Сирия срещу «умерените бойци» авиационни и корабни средства за поразяване.

Заедно с действията на сирийския щурмови корпус на генерал Сухел, такъв сценарий едва ли ще остави на джихадистите каквито и да било шансове за оцеляване.

Внимателно ще наблюдаваме развитието на събитията и ще продължим да ви информираме.

Империята на блатото, както наричаме ФАЩ, този път няма да победи.

News Front