Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Швейцарски електромобил само за 5 минути ще се зарежда до 80%

в Технологии
Loading...

Времето за зареждане е сериозно препятствие за разпространението на електромобилите. Швейцарската Piëch увери всички, че драстично е намалила времето на зареждане на акумулаторните батерии благодарение на нова технология за пакетирането на акумулаторния блок и нова технология за неговото охлаждане.

Новата акумулаторна технология ще бъде използвана в спортния електромобил Mark Zero. Специалистите на компанията споделиха, че всички елементи на акумулаторния блок са разположени по такъв начин, че няма риск от прегряване. В резултат от това, акумулаторните батерии на прототипа се зареждат до 80% за 4 минути и 40 секунди. Наскоро SEAT представи свой концептуален електромобил, който до същите 80% се зарежда за 45 минути.

Това не е единственото, с което производителят възнамерява да привлече клиентите. С едно зареждане на батериите се осигурява пробег от 500 км. Задвижването се осигурява от три електродвигателя с мощност по 150 KW. Единият е поставен на предната ос, а останалите два – на задната. С тяхна помощ ускоряването до 100 км/ч става за 3,2 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч.

Но засега електромобилът на Piëch не може да бъде обявен като поредния конкурент на Model S, понеже няма серийно производство и няма поддръжка. Липсва и съответната инфраструктура. Piëch използва специалните зарядни станции на китайската Qingdao TGOOD, но колко от тези зарядни станции ще бъдат построени, засега няма информация.

Даниел Десподов, Кaldata.com
Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе