Швейцарска крипто банка получи лиценз за предлагане на услуги в Сингапур

в Крипто
Loading...

Базираната в Швейцария крипто банка Sygnum получи зелена светлина да предлага банкови услуги в Сингапур. 

Sygnum: лицензът е „важен етап”

В блог публикация от 31-ви октомври, Sygnum, която придоби лиценз за швейцарско банкиране през август тази година, вече може да пристъпи към първия си продукт за пазара в Сингапур.

Sygnum е швейцарска компания, спечелила титлата “първата крипто банка” и ще се насочи към акредитирани инвеститори и институции с мулти-мениджърски фонд, който също ще дебютира в собствената им юрисдикция.

Сингапурската документация е под формата на лиценз за услуги за капиталови пазари (CMS) от Паричния орган на Сингапур (MAS), централната банка на азиатската държава.

Ръководителят на Sygnum за управление на активи, Стефан Мюлер, коментира в прессъобщението:

CMS лицензът е важен етап от създаването на нашата ‘ръка за управление на активи’, използвайки жизнената финансова среда в Сингапур. Това допълва нашите банкови услуги в Швейцария и ще бъде от полза и за нашите швейцарски институционални и частни квалифицирани инвеститори.

Както бе съобщено, Сингапур продължава да се позиционира като приятелска среда за криптовалутите и блокчейн бизнеси.

MAS е част от правителствената структура, която иска да интегрира нововъзникващите технологии с държавни дейности, тъй като нейната схема за финансиране на проекта Ubin ще стартира през следващата година.

Междувременно, Sygnum също се стреми към разширяване на пазарите, както Хонконг, така и в Европа. През септември, Питър Вуфли, бившият шеф на UBS, който сега е изпълнителен директор на крипто банката, подчерта желанието си да използва пълния потенциал на пазара на криптовалути. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе