Швейцарска ипотечна банка “Hypothekarbank” разширява услугите си за крипто и блокчейн бизнеси

в Блокчейн
Loading...

Швейцарската ипотечна банка Hypothekarbank (“Hypi”) Lenzburg си партнира с швейцарския мениджър на крипто активи TokenSuisse, за да разшири предлаганите от банката услуги за крипто и блокчейн фирми.

Развитието беше обявено на официалния Twitter на банката и в прессъобщението на TokenSuisse на 25-ти март.

Банката заяви пред медиите, че търси по-нататъшни предложения в блокчейн и крипто в партньорство с TokenSuisse.

TokenSuisse AG е консултантска фирма за крипто активи и блокчейн, базирана в Цуг, и официален партньор на TokenPay. Фирмата, както съобщи финансовата медийна агенция FinNews, твърди, че е пуснала първия в света глобален сертификат за мулти-крипто активи, последван от сертификат за privacy coin през февруари.

Hypi Lenzburg се оглавява от изпълнителния директор Мариан Уили, която според съобщенията е бивш програмист, който за пръв път стартира поддръжката на банковите услуги за крипто и блокчейн фирми през юни миналата година, което е забележителен ход в национален контекст, където банковата подкрепа за нововъзникващата индустрия е огромен проблем.

Както наскоро се съобщи, Hypi Lenzburg подписа споразумение през януари с швейцарската крипто банка Seba, която ще позволи прилагането на децентрализирания софтуер на Seba в основната традиционна банкова система на Hypi, Finstar.

Партньорството позволява на Seba да използва Finstar за обработка и съхранение на транзакции, извършени с криптовалути и други продукти, базирани на блокчейн.

Seba очаква да получи лиценз за банкови сделки и ценни книжа от швейцарския финансов регулатор, Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари, през първата половина на 2019 г. Лицензът ще позволил на банката да извършва законно крипто-търговия и инвестиции с други банки и инвеститори. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе