Швейцарската фондова борса добавя Етериум ETP за търговия

в Крипто
Loading...

Швейцарската фондова борса SIX Group регистрира ETP (борсовo търгуван продукт), базиран на етериум.

SIX Group съобщи във вторник, че търговията за Етериум ETP Amun стартира на 5 март под символа AETH. Продуктът носи годишна такса за управление от 2,5% и е подкрепена от базираната в Швейцария фирма, Amun AG.

ETP са вид финансови инструменти с основен актив, като стока или криптовалута, които се търгуват на фондови борси по подобен начин на акциите.

Сега, Етериум ETP на Amun е третият базиран на криптовалута ETP, който ще бъде включен в борсата SIX. В края на миналия месец борсата започна да търгува за Биткойн ETP на Amun под символа ABTC.

И през ноември миналата година, борсата добави ETP индекса Amun Crypto Basket под символа HODL, който проследява топ 5 крипто активите от гледна точка на пазарна капитализация и ликвидност. Понастоящем той съдържа BTC, ETH, XRP, BCH И LTC.

Фирмата твърди на своя уебсайт, че Crpypto Basket ETP нарасна с 1113% от стартирането си.

Основният проспект на Amun за базирани на криптовалути ЕТP, издаден миналия ноември, заявява, че ETP крипто продуктите не се квалифицират като колективна инвестиционна схема съгласно швейцарския федерален закон за колективните инвестиционни схеми (CISA). Като такива, продуктите „нито се управляват от CISA, нито се контролират или одобряват от швейцарския орган за надзор на финансовите пазари FINMA“, добавя той и следователно не осигуряват защитата на инвеститорите, предоставена в рамките на CISA.

SIX Group също наскоро обяви плановете си да пусне блокчейн платформа за ускоряване на търговията с акции и облигации, по-късно тази година. Cryptodnes.bg

В Швейцария биткойни вече могат да се купят на всяка ЖП гара

Швейцарската банка Vontobel ще предлага крипто попечителство

Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

Швейцарската банка Maerki Baumann започва да работи с криптовалути

 

Последни от Крипто

Отиди Горе