Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Швейцарската банка Vontobel ще предлага крипто попечителство

в Крипто
Loading...

Швейцария продължава да се позиционира като лидер в банково отношение към криптовалути, като множество субекти искат да отворят пазара за институционални и частни инвеститори.

Частната банка Vontobel планира да предложи услуги за попечителство за криптовалути.

Това е ход, който ръководителите описаха като “първи в света”.

В интервю за финансовата медия Finews.ch, Vontobel, който предлага инвестиционни продукти, свързани с криптовалути от 2016 г., заяви, че сега иска да увеличи своята интеграция.

“Доколкото знам, Vontobel е единствената банка, която се предлага като попечител за дигитални активи”, заяви ръководителят на инвестиционното банкиране Роджър Студер.

Въпреки това, банката, казва Студер, ще има първата спонсорирано от банка решение за попечителство на пазара, не само в Швейцария, но и в света.

… Решихме преди две години да направим новия крипто инвестиционен свят на разположение на нашите клиенти. Предлагането ни на попечителство е по-нататъшна стъпка в тази посока.

Този ход ще бъде осъществен чрез партньорство с базирания в Женева стартъп Taurus, който е специализиран в криптографското съхранение и съхранение.

Сътрудничеството между Taurus и Vontobel е от голямо значение за швейцарския финансов пазар, защото свързваме два свята: традиционното банкиране и крипто-финансиране. Cryptodnes.bg 

 

Последни от Крипто

Отиди Горе