Чрез Parity можете да превърнете старите си телефони в крипто портфейли

в Крипто
Loading...

Нова технология, представена в актуализация на Parity, позволява да превърнете старите телефони в крипто портфейли за студено съхранение. Parity Technologies” пусна нова версия на Parity Signer, мобилно приложение, което превръща старите смартфони в офлайн портфейли.

Компанията обяви бета версия V3 в сряда, която ще позволи на потребителите да съхраняват активи, да гласуват за предложения за управление и да подписват транзакции офлайн, с интеграции както за блокчейна “Polkadot”, така и за този на Етериум .

Офлайн или така наречените от хакери “air gapped” портфейли осигуряват най-простата форма на защита от хакване. Компанията препоръчва смартфоните, работещи с приложението, да се държат в самолетен режим.

От компанията заявиха следното:

“За да запазите средствата си, телефонът, съдържащ вашите акаунти, никога не трябва да бъде свързан с интернет или дори да бъде свързан с устройство, което е свързано с интернет (например компютър)”  

Потребителите трябва също да “изчистят” телефоните си от биометрична и идентифицираща информация чрез фабрично нулиране преди да изтеглят приложението.

Новата версия позволява на потребителите да създават акаунти на “Kusama”, за да се свързват с приложенията на Polkadot-js. За всички акаунти потребителите получават фраза за възстановяване и трябва да изберат пин код за подписване на транзакции.

Трансферите не включват частни ключове, а вместо това използват индустриалния QR код за двупосочна комуникация между горещи портфейли и студени подписвачи.

Кодът на приложението беше одитиран по време на скорошен преглед на цялата компания, извършен от “Trail of Bits”.

Parity е съоснован от бившия шеф по сигурността на фондацията “Ethereum” – Джута Щайнер и Гавин Ууд. Компанията разработва инструменти за децентрализираната мрежа, включително Substrate, услуга, която позволява на потребителите да създават персонализиран блокчейн за децентрализирани приложения.

През януари Parity получи субсидия от 5 милиона долара от фондация Ethereum.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе